Peste 70 de cadre didactice pensionare îşi pot urma activitatea

0
200

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar a luat în discuţie , în ultima şedinţă, din ziua de 3 februarie, aprobarea listei cu persoanele – cadre didactice – care, pe 16 septembrie 2016 – îndeplinesc condiţiile legale de pensionare sau pot avea până la cel mult trei ani peste limita de pensionare, data de raportare a acesteia din urmă fiind 1 septembrie 2016,  şi au solicitat menţinerea în activitate în anul şcolar următor. În primă fază, 75 de cadre didactice au primit acceptul de continuare a activităţii, dar mai sunt câteva contestaţii de evaluat.

 Conform legislaţiei , menţinerea în activitate a cadrelor didactice titulare, care îndeplinesc vârsta de pensionare, se face cu acordul Consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, în perioada 26-28 ianuarie fiind punctul „terminus” de depunere a dosarelor cu cererile de acest fel. Instituţiile şcolare pot valida cererea unui cadru didactic, de menţinere în activitate, peste vârsta de pensionare, dacă nu sunt restricţii de activitate pe disciplina respectivă şi dacă persoana care cere prelungirea are normă întreagă. S-a început centralizarea datelor venite din teritoriu, iar pe 3 februarie a avut loc o şedinţă care a luat în calcul toate datele.

Sunt şi contestaţii

Pe 3 februarie, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a luat în discuţie tabelul cu toate cadrele didcatice care, având vârsta de pensionare, au solicitat menţinerea pe post şi în anul şcolar următor. „A fost întocmită lista cu toate cadrele didactice care îndeplinesc condiţiile legale de pensionare, la data de 1 septembrie 2016, şi au solicitat menţinerea în activitate. Consiliile de administraţie din unităţile şcolare au acordat aviz pentru 75 de cadre didactice, aprobate de către CA al ISJ Dolj. Sunt două situaţii care au fost constatate în CA al ISJ Dolj, conform cărora Consiliile de Administraţie ale şcolilor nu au respectat normele legale, fiind vorba de Şcolile Gimnaziale din comuna Vela şi municipiul Băileşti. De asemenea, au fost depuse două contestaţii faţă de refuzul CA al unităţii de învăţământ ”, a declarat prof. Janina Vaşcu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, preşedinte al Comisiei judeţene de mobilitate în învăţământ.