O şansă britanică, pentru elevi

0
275

Elevii doljeni au o şansă în plus pentru a-şi completa studiile, având posibilitatea să studieze într-o şcoală britanică de cea mai înaltă calitate. Până la 15 decembrie, îşi pot depune cererile toţi cei care doresc acest lucru, prin participarea la un concurs, care să le dea şansa de a duce mai departe pregătirea.

Pentru elevii doljeni a apărut o nouă oportunitate de a-şi desăvârşi pregătirea – studii în Marea Britanie. Astfel, Asociaţia „Ţine de Noi”, împreună cu „Headmasters’ and Head Headmistress’ Conference” (Conferinţa Directorilor şi Directoarelor de Licee din Marea Britanie) anunţă lansarea unui  concurs, pentru obţinerea unor burse de prestigiu pentru elevii de clasa a X-a, care îşi doresc să petreacă următorii doi ani din ciclul universitar de învăţământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie.

Elevii au posibilitatea de a studia, timp de un an, într-o şcoală de cea mai înaltă calitate, cum ar fi „Epsom College”, „Dullwich College”, „Betford Modern School”, „Hampton School” etc. Tinerii îşi pot dezvolta abilităţile de comunicare în limba engleză, îşi pot face noi prieteni din diferite culturi. În anii trecuţi, peste 100 de elevi români au petrecut un an sau doi în acest program, ajungând studenţi la instituţii de învăţământ superior de prestigiu – „Oxford”, „Cambridge”, „London School of Economics”.

Majoritatea burselor acoperă costurile (taxele şcolare, cazarea şi cheltuielile de masă însemnând, în medie, între 35.000 – 42.000 de lire sterline), însă există şi burse parţiale, care acoperă între 50 – 70% din costuri, acestea fiind calculate în funcţie de venitul brut al familiei. Sunt şi criterii care trebuie îndeplinite: data de naştere a aplicantului este în intervalul 01.03.2001 – 01.09.2002; elevul să nu ocupe, la data înscrierii, un loc într-o şcoală din Marea Britanie; venitul părinţilor (brut, combinat) să nu depăşească 30.000 de lire sterline; cei care au părinţi care depăşesc suma prezentată se pot înscrie.

Transmiterea documentelor va fi făcută, iniţial, în format electronic la adresa burse@tinedenoi.ro, cei admişi, după selecţia preliminară, urmând să transmită şi documentele, în format fizic, la o adresă care va fi comunicată ulterior.