Craioveanul Ion Dăbuleanu, ales vicepreşedinte al PRM

0
895

Preşedintele PRM Dolj, Ion Dăbuleanu, a fost ales printre cei 9 vicepreşedinţi ai partidului, la nivel naţional. Din această postură, liderul peremiştilor doljeni îşi propune să coopteze nume noi în organizaţia judeţeană a partidului, pe care să-i promoveze apoi la nivel naţional. PRM Dolj numără, în prezent, 7.600 de membri şi simpatizanţi.

La Congresul al VI-lea al PRM Dolj, care s-a desfăşurat pe data de 11 noiembrie la Bucureşti, a fost ales noul preşedinte al partidului, Victor Iovici, care este şi succesorul lui Vadim Tudor, precum şi noi membri în structurile organizatorice ale partidului. „Cu unanimitate de voturi, ca preşedinte al partidului, succesor al domnului Vadim Tudor, a fost ales domnul doctor Victor Iovici, care a îndeplinit anterior funcţia de viceprimar al capitalei în două legislaturi. Un om potent financiar, cu pregătire, cunoscut la nivel naţional şi internaţional. Acesta îşi propune, în primul rând, să aibă în vedere unitatea partidului, iar la alegerile parlamentare din mai 2019, PRM să obţină 7-8%, adică patru parlamentari – doi senatori şi doi deputaţi. În acest moment, partidul nu are nici un reprezentant în Parlamentul României”, a precizat, într-o conferinţă de presă susţinută săptămâna trecută la sediul filialei, preşedintele PRM Dolj, Ion Dăbuleanu.

S-a renunţat la eticheta de „partid naţionalist”

În funcţia de vicepreşedinte al PRM, fiind unul din cei 9 vicepreşedinţi la nivel central, a fost ales preşedintele organizaţiei de la Dolj, Ion Dăbuleanu. „La Congres au fost stabilite şi o listă cu 23 de direcţii de acţiune pe care partidul le are în vedere pe viitor. În domeniul economic, PRM are ca strategie dezvoltarea agriculturii şi a industriei. În ceea ce priveşte agricultura, partidul îşi propune reînfiinţarea sistemelor de irigaţii în toate comunele din ţară, crearea de noi locuri de muncă prin înfiinţarea centrelor de depozitare legume-fructe şi acordarea de subvenţii în combustibil şi bani”, a declarat preşedintele PRM Dolj. PRM Dolj are şi doi reprezentanţi în Comitetul Director, Ion Dăbuleanu şi Ion Mogoş, precum şi 20 de reprezentanţi în Consiliul Naţional al partidului, acesta din urmă fiind condus de Lidia Tudor, fiica cea mare a lui Vadim Tudor.

PRM Dolj caută noi membri

La ultimul Congres al PRM, a fost adoptat şi noul statut al partidului. Potrivit lui Dăbuleanu, în noul statut nu mai există noţiunea de „partid naţionalist”, acesta identificându-se acum drept „un partid naţional, patriotic şi european”. Pornind de la aceste schimbări, proaspătul vicepreşedinte al PRM, Ion Dăbuleanu, şi-a propus să dezvolte organizaţia de la Dolj a partidului, prin cooptarea de nume noi. În prezent, PRM Dolj numără, potrivit acestuia, 7.620 de membri, din care 2.612 sunt membri cotizanţi, iar restul sunt simpatizanţi.

„Este un număr real, fără a exagera cifrele. Comparându-le cu rezultatele obţinute la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, când PRM Dolj a avut liste complete, atât la Senat şi Camera Deputaţilor şi se văd exact voturile pe care le-a luat filiala judeţeană. În continuare, PRM Dolj caută să-şi îmbunătăţească structura organizatorică, prin atragerea de noi membri. Dorim să cooptăm persoane potente financiar şi cu pregătire – doctori, ingineri, economişti, avocaţi. Urmărim, de asemenea, afirmarea acestora atât la nivel local, cât şi naţional”, a mai spus preşedintele PRM Dolj, Ion Dăbuleanu.