Fata care s-a spânzurat în spatele blocului a decedat în spital

0
186

Fata în vârstă de 14 ani, care locuia într-o casă de tip familial – un apartament de la parterul unui bloc de pe strada „Victor Gomoiu” din cartierul craiovean 1 Mai – , şi care s-a spânzurat cu un cordon de o ţeavă de gaze din spatele blocului a murit, ieri-dimineaţă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde fusese internată la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Reprezentanţii DGASPC Dolj se vor ocupa acum de înmormântarea tinerei, iar verificările interne dispuse la nivelul instituţiei îşi vor urma cursul.

Reamintim că, joi după-amiază, puţin după ora 15.00, angajata care le supraveghea pe fetele care ocupă apartamentul respectiv, aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Dolj, a observat că una dintre tinere, Cristina, în vârstă de 14 ani, elevă în clasa a VII-a la o unitate de învăţământ din cartierul 1 Mai, nu a apărut. Le-a întrebat pe colegele ei, au început împreună să o caute, iar la un moment dat una dintre fete a strigat că a găsit-o în spatele blocului, spânzurată cu un cordon de halat.

Medicii de pe ambulanţa sosită de urgenţă la faţa locului au reuşit să o resusciteze, tânăra fiind transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova unde a rămas internată sub atentă supraveghere, prognosticul fiind rezervat cu privire la evoluţia stării ei de sănătate.

Din nefericire, ieri-dimineaţă, în jurul orei 4.00, fata a decedat, în ciuda eforturilor medicilor de a o ţine în viaţă. Directorul DGASPC Dolj, Florin Stancu, a precizat că verificările interne demarate la nivelul instituţiei vor continua, iar între timp se vor ocupa de înmormântarea fetei.