Start înscrierilor la Concursul Național ecOprovocarea Junior!

0
213

Elevii și profesorii din școlile primare și gimnaziale din întreaga țară se pot înscrie la Concursul Național ecOprovocarea Junior, un proiect extracurricular, cu elemente de educație non-formală, organizat de Asociația ViitorPlus. Locurile sunt limitate, doar 100 de școli pot participa la acest concurs de reciclare și conștientizare pe tematica reciclării. Premiile totale: 20.000 de lei.

Activitățile principale constau în participarea elevilor la sesiuni educaționale non-formale despre reciclare, predate de învățători și profesori și în colectarea efectivă de materiale reciclabile prin crearea unul sistem funcțional de colectare separată la nivelul școlii.

Școlile primare sau gimnaziale se pot înscriere completând formularul de pe https://www.ecoprovocarea.ro/inscriere-junior/. Locurile disponibile se ocupă după ce școala s-a înscris și 50% dintre elevii școlii au participat la sesiuni de conștientizare pe tematica reciclării, create și puse la dispoziție, gratuit, de ViitorPlus. Școlile validate vor organiza acțiuni de colectare separată conform regulamentului de concurs https://www.ecoprovocarea.ro/regulament-concurs-junior/), respectând regulile impuse de evoluția situației pandemice, și vor raporta către organizator progresul cantităților reciclate. Pe lângă partea practică, toate cadrele didactice din școală vor putea susține în continuare, la clasă sau online, sesiunile de conștientizare, pe tematica reciclării.

În anul școlar 2020-2021, continuă participarea și școlile înscrise în concurs în anul școlar 2019-2020, care, din cauza contextului pandemic nu au putut realiza activitățile specifice.

Competiția se va încheia pe 30 mai 2021urmând procesul de desemnare a câștigătorilor.

Școlile intră într-o nouă comunitate a juniorilor responsabili și pasionați de mediu și se luptă pentru un loc în clasamentul final, care le oferă premii consistente, în valoare totală de 20.000 de lei.