Patru persoane la spital după un incendiu izbucnit la complexul de porci din Băileşti

0
175

Un incendiu de proporţii a izbucnit, ieri, la o fermă de porci din municipiul Băileşti. Pompierii au intervenit la faţa locului cu trei autospeciale, o ambulanţă SMURD, elicopterul SMURD, dar şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Dolj, întrucât au fost găsite în interior patru persoane, cu vârste cuprinse între 32 şi 52 de ani, două femei şi doi bărbaţi, intoxicate cu fum. Femeia de 32 de ani a fost găsită în stop cardio-respirator, a fost resuscitată şi adusă la Craiova cu elicopterul SMURD, ulterior şi ceilalţi trei angajaţi fiind preluaţi de ambulanţa de transport victime multiple a ISU Dolj de la Spitalul Municipal Băileşti şi aduşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Starea lor este stabilă, însă medicii îi ţin sub observaţie. Pompierii au reuşit să salveze în jur de 1.600 de porci, însă alţi 1.500 au fost arşi sau intoxicaţi cu fum. Din primele cercetări se pare că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit.

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au fost solicitaţi, ieri-dimineaţă în jurul orei 10.00, în municipiul Băileşti, la un complex de porci, unde izbucnise un incendiu. Secţia de Pompieri Băileşti a intervenit cu trei autospeciale, fiind trimise la faţa locului şi o ambulanţă SMURD, elicopterul SMURD, dar şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Dolj. Pompierii au constatat, când au ajuns la locul intervenţiei, că acoperişul ardea mocnit, cu degajare mare de fum, şi au găsit patru persoane (doi bărbaţi şi două femei) intoxicate cu fum, din care una în stare gravă, în stop cardio-respirator, fiind efectuate manevrele de resuscitare. Este vorba despre Mihaela Bogaseru, de 32 de ani, din Rast, care a răspuns manevrelor de resuscitare, a fost stabilizată şi trimisă cu elicopterul la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Ceilalţi trei, Ioana Roman, de 52 de ani, Ştefan Mitran, de47 de ani, şi Paul Anghelea, de 43 de ani, toţi din Băileşti, au fost duşi la Spitalul Municipal Băileşti.

Timp de mai bine de două ore, pompierii au lucrat pentru lichidarea incendiului şi evacuarea animalelor din adăpost, reuşind, în final să salveze în jur de 1.600 de porci. Din păcate, alţi 1.500 de purcei au fost arşi sau intoxicaţi cu fum. După ce au stins incendiul, pompierii au demarat cercetările, stabilind, din primele verificări, că acesta a fost provocat de un scurtcircuit. Urmează ca firma căreia îi aparţine complexul să evalueze pagubele suferite în urma incendiului. În plus, reprezentanţii ISU Dolj au trimis ambulanţa de transport victime multiple care i-a preluat pe cei trei doljeni de la spitalul din Băileşti şi i-a adus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde au rămas sub supraveghere de specialitate, după cum a precizat plt. maj. Tania Vîlceanu, din cadrul Biroului de presă al ISU Dolj.