IPJ Dolj a lansat „Săptămâna prevenirii criminalităţii”

0
161

În cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri, la sediul unităţii, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj au lansat „Săptămâna prevenirii criminalităţii – ediţia a II-a 2017”. Campania, ajunsă la a 13-a ediţie, se desfăşoară anul acesta pentru a doua oară, de această dată activităţile fiind reunite sub titlul „Împreună pentru siguranţa ta”. Pe parcursul acestei săptămâni, poliţiştii doljeni îşi vor intensifica activităţile de prevenire a infracţionalităţii, atât în Craiova cât şi în judeţ, fiecare zi având o altă temă.

Comandantul IPJ Dolj – comisar-şef Constantin Nicolescu, a deschis conferinţa de presă de ieri anunţând demararea „Săptămânii prevenirii criminalităţii – ediţia a II-a 2017” (prima fiind în luna februarie) şi a ţinut să precizeze că activitatea de prevenire chiar a dat rezultate la nivelul judeţului, motiv pentru care anul acesta este a doua activitate de acest gen, care se va desfăşura sub titlul „Împreună pentru siguranţa ta”. Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Judeţean Dolj – Monica Sună, şeful Serviciului de Ordine Publică Dolj – comisar-şef Mihai Stoian, comisar-şef Stanca Giucă – de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dolj, precum şi Irina Gruia – psihoterapeut şi reprezentant al Casei de Cultură a Sindicatelor, au explicat, pe rând, importanţa muncii de prevenire a infracţionalităţii, dar şi faptul că sunt parteneri tradiţionali şi activi ai poliţiştilor, de fiecare dată.

Astfel, fiecare zi din această săptămână are o anumită temă, iar activităţile sunt desfăşurate pe această linie, atât de către ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cât şi de poliţiştii de proximitate din cadrul formaţiunilor din judeţul Dolj. Ziua de luni, 2 octombrie a.c., a urmărit prevenirea delincvenţei juvenile, astfel că ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, la Şcoala Gimnazială „Elena Farago” din Craiova, au susţinut o dezbatere pe tema prevenirii violenţei în mediul şcolar, a infracţiunilor contra patrimoniului şi a traficului şi consumului de droguri. De asemenea, dezbateri cu elevi, părinţi şi cadre didactice, vizionări de filme educative au avut loc în unităţile de învăţământ din întregul judeţ, evenimente organizate şi susţinute de poliţiştii de proximitate din municipii şi oraşe, dar şi de poliţiştii de la posturile de poliţie comunale. Ziua de 3 octombrie a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor, ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii fiind prezenţi la Şcoala Gimnazială „Sfântul Dumitru” din Craiova unde au stat de vorbă cu cei mici despre prevenirea victimizării minorilor în mediul on-line.

În zilele ce urmează vor avea loc activităţi pe linia prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, prevenirea furturilor din auto, prevenirea violenţei în familie şi siguranţa rutieră. Ca în fiecare an, poliţiştii doljeni au ca parteneri Inspectoratul Școlar Judeţean Dolj, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului Dolj, Casa de Cultură a Sindicatelor Craiova şi Crucea Roşie – Filiala Dolj.