Închisoare cu suspendare pentru şoferul care a vrut să mituiască un poliţist din Filiaşi

0
292

Magistraţii Tribunalului Dolj au pronunţat, ieri, sentinţa în cazul doljeanului de 32 de ani care a vrut să mituiască un poliţist al IPJ Dolj cu 100 de lei ca să nu-l lase fără certificatul maşinii, pentru că voia să plece în Franţa. Bărbatul a recunoscut comiterea faptei, a cerut să beneficieze de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă şi a fost condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 70 de zile de muncă în folosul comunităţii. Hotărârea Tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, pe 4 mai a.c., Viorel Gheorghe, de 32 de ani, din comuna Coşoveni, în timp ce circula pe DE 70 Craiova – Filiaşi, la volanul unui autovehicul Renault Master, a fost oprit de un echipaj de Poliţie Rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Filiaşi. Oamenii legii au constatat că şoferul avea folii neomologate pe geamurile vehiculului, comunicându-i că va fi sancţionat şi, în plus, i se va reţine certificatul maşinii. Bărbatul a încercat să ajungă la înţelegere cu poliţistul care se apucase să-i întocmească documentele, explicându-i că pleca în Franţa, iar fără certificatul maşinii nu putea ieşi din ţară. I-a oferit agentului, de mai multe ori în timpul discuţiilor, bani pentru a nu i se reţine certificatul. Văzând că şoferul tot insistă, agentul de poliţie şi-a anunţat superiorii, fiind apoi sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj.

A fost organizată prinderea în flagrant, astfel că ofiţerii anticorupţie împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au ajuns la Filiaşi, doljeanul fiind surprins în sediul Poliţiei, în timp ce-i înmâna poliţistului 100 de lei. Vineri, 5 mai a.c. Viorel Gheorghe a fost prezentat Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă, care a dispus arestarea inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Pe 17 mai a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care bărbatul a fost trimis în judecată pentru dare de mită, iar pe 18 mai instanţa i-a înlocuit măsura arestării preventive cu controlul judiciar. Judecătorul de cameră preliminară a analizat dosarul, a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în cauză, fiind dispusă începerea procesului.

Ieri, judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunţat sentinţa, cu aplicarea prevederilor vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. Inculpatul Viorel Gheorghe a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 2 ani: „Condamnă pe inculpatul Gheorghe Viorel la pedeapsa închisorii de 1 an şi 6 luni închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin 1 lit. a, b Cp, ca pedeapsă complementară. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 2 ani stabilit de instanţă”, după cum se arată în sentinţă. În această perioadă bărbatul trebuie să respecte o serie de obligaţii impuse de instanţă şi să presteze muncă în folosul comunităţii, pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul Primăriei Coşoveni sau în altă unitate care urmează a fi stabilită de către Serviciul de Probaţiune Dolj. Bărbatul are de achitat şi 600 de lei cheltuieli judiciare. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.