ÎCCJ i-a respins recursul în casaţie: Ginecologul şpăgar de la Segarcea nu scapă de pedeapsă

0
425

Medicul ginecolog de origine arabă Barham Khalil, de la Spitalul din Segarcea, aflat în prezent în penitenciar întrucât a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, a încercat să obţină eliberarea. El a făcut recurs în casaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă acţiunea sa a fost respinsă joi, 2 octombrie a.c. de magistraţi, astfel că ginecologul nu scapă de pedeapsă.

Medicul ginecolog Barha Khalil a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pe 30 mai 2012 pentru luare de mită în formă continuată. El fusese prins în flagrant de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj pe 22 martie 2012, în timp ce primea 200 de euro, bani pe care îi ceruse unei paciente ca să-i facă o întrerupere de sarcină. Medicul nu a fost arestat la momentul prinderii în flagrant, a revenit la serviciu, dar şi la obiceiurile sale. Cercetările s-au continuat cu bărbatul în stare de libertate, timp în care cinci femei au depus plângeri împotriva acestuia. S-a stabilit astfel că, în ianuarie şi februarie 2010, precum şi pe 1, 3 şi 6 ianuarie 2012, acesta le-a cerut părţilor vătămate pentru operaţii de cezariană sau întreruperi de sarcină sume cuprinse între 100 de euro şi 1.000 de lei, dar şi cafea şi băuturi alcoolice. În sarcina lui au fost reţinute şase infracţiuni de luare de mită.

Pe 30 mai 2013, judecătorii Tribunalului Dolj l-au condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, iar pe 30 ianuarie 2014 Curtea de Apel Craiova i-a respins apelul ca nefondat. Ginecologul a încercat şi o cale extraordinară de atac, făcând o cerere de recurs în casaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Conform  Legii nr. 135/2010, Noul Cod de procedură penală, recursul în casaţie urmăreşte să supună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile. Pe 5 iunie a.c. ÎCCJ a decis să admită cererea de recurs în casaţie a ginecologului, însă acum, după ce au amânat de două ori pronunţarea, joi, 2 octombrie a.c., judecătorii Curţii Supreme i-au respins recursul în casaţie. Astfel, ginecologul rămâne cu pedeapsa primită la instanţele craiovene.