Craiovean arestat pentru furt din autoturism

0
308

Un craiovean de 54 de ani a fost arestat pe 30 de zile, în cursul zilei de ieri, pentru furt calificat, în timp ce complicele său, în vârstă de 42 de ani, este căutat de poliţişti întrucât a fugit de la domiciliu. Cei doi, pe 20 septembrie, au spart geamul maşinii unui craiovean şi au furat o geantă în care se aflau 1.200 de lei. În urma percheziţiei, poliţiştii au recuperat bunurile furate.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în urma activităţilor specifice de cercetare desfăşurate de către poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova, a fost identificat autorul furtului unor bunuri dintr-un autoturism, comis în data 20 septembrie a.c. În fapt, în data respectivă, în jurul orei 22.45, poliţiştii Secţiei 1 Craiova au fost anunţaţi de un craiovean cu privire la faptul că în aceeaşi zi, persoane necunoscute au sustras din interiorul autoturismului său, parcat la domiciliu, o geantă de damă cu acte şi bani, cauzându-se un prejudiciu de aproximativ 1.200 lei.

Joi, 2 octombrie a.c., în baza mandatului de percheziţie emis de magistraţii Judecătoriei Craiova, poliţiştii Secţiei 1 Craiova au efectuat o percheziţie la locuinţa lui Marin Disagă, de 54 de ani, din Craiova. În urma descinderii, bărbatul a fost condus la sediul secţiei, unde s-a stabilit faptul că în data de 20 septembrie, împreună cu Ionuţ Soreanu, de 42 de ani, din aceeaşi localitate, a sustras, prin spargerea geamului de la portiera dreapta spate a autoturismului părţii vătămate, geanta de damă şi suma de bani. Prejudiciul total în valoare de 1.200 lei, a fost recuperat în totalitate, iar în cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de inculpatul Marin Disagă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, care a fost reţinut pe bază de ordonanţă pe 24 de ore, fiind introdus în arest.

Ieri, craioveanul a fost prezentat Judecătoriei Craiova care a admis propunerea şi emis pe numele lui Disagă mandat de arestare pe 30 de zile pe numele acestuia. În plus, poliţiştii efectuează cercetări pentru prinderea lui Ionuţ Soreanu, care se sustrage cercetărilor, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.