Duminică, ARPIA va prezenta copia avionului Coanda 1910

1
89

Duminica, 06 octombrie 2013, ora 11.00, în locaţia Bazei de reparaţii a Aeroclubului României (vis-a-vis de Metro), are loc conferinţa de presă a Asociaţiei Române pentru Propagandă şi Istoria Aeronaunticii (ARPIA), filiala Craiova. 

Cu această ocazie vor fi prezentate proiectul memorialului închinat savantului Henri Coanda, copia avionului Coanda 1910 şi se va face în premieră, o demonstraţie de rulaj cu acesta.

Copia avionului Coanda 1910, a fost realizată sub patronajul ARPIA, filiala Craiova, cu sprijinul substanţial al inginerului aeronautic Marian Jean Marinescu, în perioada 20.10.2010 – 24.10.2012.

Anterior acestui eveniment, începand cu ora 10.00, are loc Şedinţa Consiliului Director al asociaţiei, în cadrul căreia se vor discuta opţiunile cu privire la locul în care va fi amplasat Memorialul Coanda. La această şedinţă au fost invitaţi şi reprezentanţii, Consiliului Judeţean Dolj, Primăriei Municipiului Craiova şi Primăriei Perişor. Propunerea ce va rezulta în urma discuţiilor va fi însuşită de către conducerea asociaţiei şi va fi prezentată în conferinţa de presă ce va urma acestei şedinţe.

1 COMENTARIU

  1. DE CE NU SE INCEARCA sa se demostreze ca aparatul lui Coanda era capabil de zbor cum se induce ideea in cartile de istorie??

Comments are closed.