Arestat după ce a înşelat angajaţii unei case de amanet

0
89

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Craiova, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în cursul zilei de ieri, pentru comiterea infracțiunilor de înşelăciune, fals privind identitatea şi uz de fals. Bărbatul a fost prins de polițiști în timp ce încerca să înșele angajatul unei case de amanet de pe strada „George Enescu” spunându-i că vrea să amaneteze 140 grame de bijuterii din aur care erau, de fapt, tinichele vopsite. Folosind tot lănțișoare și inele din metal galben, care nu era nici pe departe aur, craioveanul a „dat țeapă” și unei case de amanet din Calafat, de unde a încasat 9.000 de lei.

Reprezentanții IPJ Dolj au anunțat că, marți, 1 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor şi Poliţei Municipiului Craiova – Biroul de Investigaţii Criminale, fiind în afara orelor de program, au observat, la o casă de amanet de pe strada „George Enescu”, un tânăr care a prezentat o carte de identitate falsă și a încercat să amaneteze mai multe bijuterii. Poliţiştii l-au ridicat și l-au dus la sediul unităţii, unde a fost identificat, stabilindu-se că este vorba despre Florin Maglaviceanu, de 30 de ani, din Craiova. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că Maglaviceanu a prezentat o carte de identitate falsă, pe numele unui bărbat din municipiul Bacău, şi i-a spus angajatului casei de amanet că doreşte să amaneteze aproximativ 140 grame bijuterii din aur, însă n-a mai apucat să lase obiectele și să ia banii. Cu ocazia controlului corporal, asupra acestuia au fost găsite bijuterii din material de culoare galbenă  şi cartea de identitate folosită. Prin extinderea cercetărilor, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat, s-a stabilit că bărbatul este autorul unei înşelăciuni comise prin acelaşi mod de operare, în Calafat, unde a prejudiciat o societate comercială ( casă de amanet) cu suma de 9.000 lei, fapta fiind comisă la data de 13 septembrie a.c.

În baza probatoriului administrat, împotriva lui Florin Maglaviceanu s-a dispus începerea urmăririi penale, acesta fiind introdus, miercuri seara, în arestul IPJ Dolj. Ieri, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care a admis propunerea Parchetului și a dispus arestarea preventivă a acestuia pe 29 de zile pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals privind identitatea şi uz de fals.