Urmărit internaţional pentru furturi în Belgia, prins de poliţiştii craioveni

0
426

Poliţiştii doljeni au organizat, sâmbătă, o acţiune de amploare, pentru menţinerea unui climat de siguranţă civică şi respectarea hotărârilor şi dispoziţiilor organelor judiciare. Astfel, oamenii legii au depistat un urmărit internaţional, au ridicat un bărbat condamnat definitiv pentru dare de mită şi au verificat un tânăr aflat în arest la domiciliu, pe care nu l-au găsit acasă.

urmarituAcţiunea desfăşurată sâmbătă, 2 septembrie a.c., a vizat, conform reprezentanţilor IPJ Dolj, verificarea modului de respectare a dispoziţiilor organelor judiciare pe linie de supravegheri judiciare, precum şi prinderea persoanelor urmărite în temeiul legii, fiind angrenaţi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, Poliţiei Municipiilor Craiova, Calafat şi Băileşti, dar şi din cadrul Poliţiilor orăşeneşti Segarcea, Bechet şi Secţiilor de Poliţie Rurale, după cum a declarat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Astfel, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Rutier, l-au prins, în municipiul Craiova, pe Fabriţio Nicolae, de 22 de ani, din localitate. Pe numele său, autorităţile judiciare din Belgia au emis mandat european de arestare pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt pe teritoriul acestui stat. Tânărul a fost prezentat Curţii de Apel Craiova, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 15 zile în vederea demarării procedurilor de extrădare.

Soţ şi soţie condamnaţi definitiv pentru mită

Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Băileşti împreună cu poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale l-au depistat pe Irinel Constantin, de 33 de ani, din comuna Catane, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a pedepsei privative de libertate, având 2 ani, 2 luni şi 20 zile închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi dare de mită. Bărbatul, împreună cu soţia sa, au fost condamnaţi definitiv vineri, 1 septembrie a.c., după ce, în urmă cu aproape un an, au fost prinşi încercând să-l mituiască cu 230 de euro pe ajutorul şefului de Post din Catane. Reamintim că, pe 18 octombrie 2016, agentul principal de poliţie Emilian-Ştefan Ţîră, ajutor al şefului Postului de Poliţie Catane, l-a invitat la sediul subunităţii de poliţie pe Irinel Constantin, de 33 de ani, din localitate, pentru a fi audiat în calitate de făptuitor, în dosarul penal în care acesta era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii conducere fără permis. Doljeanul i-a oferit, în repetate rânduri, diferite sume de bani poliţistului pentru a nu-l trimite în judecată. Agentul de poliţie a refuzat banii şi a informat conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj.

Ofiţerii anticorupţie împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au pus la punct detaliile flagrantului, astfel că Irinel Constantin a fost chemat, din nou, pe 27 octombrie, la Postul de Poliţie din Catane. A venit împreună cu soţia sa, Valentina, de 32 de ani, dar şi cu 230 de euro pe care i-a înmânat poliţistului. Numai că şi-a făcut apariţia echipa operativă, atât el, cât şi soţia sa fiind aduşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Procurorul de caz a dispus reţinerea lui Irinel Constantin pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, femeia fiind plasată sub control judiciar. Irinel Constantin a fost arestat preventiv şi a stat după gratii până pe 16 ianuarie a.c., când a ajuns în arest la domiciliu. Pe 3 mai a.c., Tribunalul Dolj l-a condamnat pe bărbat la 1  an, 10  luni şi 26 zile închisoare cu executare, în timp ce femeia a primit 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de 3 ani. Atât inculpaţii, cât şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au făcut apel, iar vineri, 1 septembrie, Curtea de Apel Craiova a respins apelurile celor doi soţi şi a admis apelul procurorilor, majorând pedeapsa lui Irinel Constantin la  2 ani, 2 luni şi 20 zile închisoare. Irinel Constantin a fost încarcerat la PMS Craiova.

Arestat la domiciliu… de negăsit

În plus, în noaptea de 1/2 septembrie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Băileşti, au efectuat o vizită la domiciliul inculpatului B.G., de 15 ani, din Băileşti, la imobilul în care acesta execută măsura arestului la domiciliu dispusă de Judecătoria Băileşti la data de 09.02.2017 şi menţinută de Curtea de Apel Craiova, pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt, însă inculpatul nu a fost găsit la domiciliu. „Au fost întocmite documente de sesizare a organului judiciar care a dispus măsura arestului la domiciliu, urmând ca la data de 04.09.2017 să fie transmise Curţii de Apel Craiova pentru conformitate”, a mai precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu.