A.B.A Jiu : “Scăldatul interzis în râuri”

0
611

Având în vedere creşterea temperaturilor şi odată cu aceasta  tentaţia cetăţenilor de a se scălda, Administraţia Bazinală de Apă Jiu  Craiova anunţă că este interzisă îmbăierea în apele curgătoare, acestea neîndeplinind condiţiile pentru a fi folosite în acest scop.

Precizăm că  Administraţia Bazinală de Apă Jiu a luat de mult timp măsuri  în privinţa atenţionării înotului în râul al cărui nume-l poartă instituţia.

Pentru a conştientiza populaţia de riscul pe care şi-l asumă dacă se scladă în apele Jiului – expunere la îmbolnăvire şi înnec – “A.B.A «Jiu» Craiova a amplasat  pe malul râului Jiu plăcuţe cu «Scăldatul interzis».

 Din pacate ne confruntăm în fiecare an cu furtul acestor plăcuțe. Drept urmare facem apel încă odata către cetățeni să țină cont de avertismentele înscrise pe plăcuțe și să nu se aventureze la scăldat în apele Jiului. Cu atât mai mult cu cât, inundațiile recente – debitele mari înregistrate lunile iunie- iulie au accentuat riscurile – dacă avem în vedere că s-au format gropi în nisip și curenți mai puternici.

„Suntem conştienţi  că  panourile de avertizare nu sunt de ajuns pentru a-i opri pe cetăţeni să facă o baie în Jiu. Subliniem faptul că râul Jiu nu-i loc amenajat pentru scăldat, chiar dacă zeci de oameni care nu respectă interdicţia vin zilnic să înoate aici. Este cunoscut faptul că scăldatul în locuri neamenajate corespunzător determină și riscuri majore pentru sănătate pe lângă pericolul de înec. De aceea vă rugăm  Respectaţi avertismentul!“, director A.B.A Jiu, Cosmin Călin.