S-a mai stins din viață un actor păpușar: Alexandra Davidescu (1931-2018)

0
204

Colegii și prietenii din Teatrul pentru copii și tineret „Colibri” anunță cu tristețe despărțirea de Alexandra Davidescu, actrița care o viață a adus păpușile și poveștile în existența multor generații de copii.

Actor păpușar, a scris scenarii, a semnat regia unor spectacole, a crescut alături de colegii generației sale Teatrul de păpuși craiovean. Și astăzi, copiii se bucură de „Invitație la joacă”, spectacol în regia Alexandrei Davidescu.

Distinsă de UNITER, în anul 2010, cu Premiul special pentru teatrul de păpuşi şi marionete, Alexandra Davidescu ne-a lăsat o istorie vie a Teatrului de păpuși din Craiova în paginile volumului „Un mic teatru mare”, cel care i-a deschis porțile lumii și inimile spectatorilor.

A format generații de păpușari, cu același respect și aceeași dragoste cu care și-a împlinit profesia pe tot parcursul vieții.

Rămas bun și aplauze, draga noastră Didina!

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 4 august 2018, de la ora 11.00, la Biserica Ungureni din Craiova.

***

Ne-a părăsit în miezul verii una dintre doamnele elegante, carismatice ale Craiovei, Alexandra Davidescu, actriţă şi protectoare a Teatrului de Păpuşi, căruia i-a dedicat inclusiv o istorie a frumuseţii lumii păpuşilor care nu îmbătrânesc niciodată.

Delicateţea sa este proverbială printre cei care au cunoscut-o, precum şi tactul şi inteligenţa cu care ştia să se apropie de oameni, de copii, de artiştii craioveni.

Odată cu plecarea Doamnei Davidescu, Teatrul de Păpuşi pierde încă unul din fondatorii săi şi nu ne îndoim că, dincolo de cortina scenei unde ne jucăm fiecare rolul destinat, ea îl va reîntâlni pe domnul Horia Davidescu, cel alături de care a cunoscut pasiunea artei şi bucuria vieţii.

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” este alături de domnul Cătălin Davidescu, fiul celor doi artişti, în aceste clipe grele şi îl asigură de întreaga sa compasiune.

Dumnezeu s-o odihnească, printre păpuşile şi personajele de basm pe care le-a însufleţit cu talentul şi iubirea sa inegalabile.