PNL ar putea merge singur la parlamentare. Liderii nu vor propune alianţă sau fuziune cu UNPR

0
333
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, paraseste, miercuri 22 iunie 2016, sala in care a avut loc sedinta Biroului Politic National al partidului, sedinta desfasurata la sediul social-democratilor din Capitala. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, paraseste, miercuri 22 iunie 2016, sala in care a avut loc sedinta Biroului Politic National al partidului, sedinta desfasurata la sediul social-democratilor din Capitala. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

PNL ar putea decide să meargă singur la alegerile parlamentare, au declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, surse din PNL, afirmând că în şedinţa BPN de luni, liderii PNL nu le vor propune colegilor o alianţă sau o fuziune cu UNPR şi PSRO, deşi acestea ar fi fost de acord cu fuziunea prin absorbţie.

”Liderii PNL nu vor propune colegilor din BPN, în şedinţa de luni, o alianţă sau o fuziune cu UNPR şi PSRO, deşi atât UNPR, cât şi PSRO ar fi fost de acord cu fuziunea prin absorbţie cu PNL, în schimbul unor locuri pe listele pentru alegerile parlamentare”, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PNL. Cel mai probabil PNL va merge singur în alegerile parlamentare din toamnă, au mai spus surse din rândul liberalilor. ”PNL, cel mai probabil, va decide să meargă singur în alegerile parlamentare pentru că mizează pe un scor politic bun care să îi asigure formarea unei majorităţi parlamentare în jurul propunerii de prim-ministru pe care o va face partidul”, au mai precizat aceleaşi surse pentru MEDIAFAX.

Biroul Politic Naţional al PNL are loc astăzi la ora 13. UNPR a pierdut în ultima săptămînă 15 parlamentari, printre care şi preşedintele fondator Gabriel Oprea, care şi-a dat vineri demisia din partid şi a anunţat că se retrage din politică după ce îşi încheie mandatul de senator. Cei mai mulţi dintre cei 15 au ales PSD.

 Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri într-o emisiune TV că are informaţii că UNPR ar dori să aibă o nouă discuţie cu PSD, o eventuală întâlnire urmând să aibă loc săptămâna viitoare. “Se pare că a apărut o informaţie că ar vrea să ne vedem din nou, UNPR. Dacă informaţia se va confirma, poate că o să ne vedem săptămâna viitoare. (…) Eu aş vrea să finalizăm discuţia. Pentru mine este important, eu sunt un om de cuvât – mi-am luat un angajament în faţa lor că suntem deschişi la o discuţie despre o posibilă fuziune şi aş vrea să o închidem. Noi eram în mijlocul discuţiei şi au plecat să discute cu PNL”, a declarat Liviu Dragnea.