Constanța Mădălina Ruican, la prima expoziţie personală de pictură

0
616

La Galeriile „Cromatic“ ale Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj va avea loc miercuri, 5 iunie 2019, ora 13.00, vernisajul expoziției de pictură a tinerei Constanța Mădălina Ruican, absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. Membră a Asociației „Seniori Art Craiova“, artista este la prima expoziție personală, lucrările sale fiind prezentate în urmă cu doi ani la Tabăra Internațională „Ilinca“ din Craiova și la Zilele comunei Făurești din județul Vâlcea. Expoziţia va rămâne deschisă până la data de 20 iunie 2019.

 

Prof. Ovidiu Bărbulescu: «Constanța Mădălina Ruican realizează o pictură de bună calitate, ce se distinge printr-un colorit estompat, discret, rafinat. Abordează cu predilecție peisajul, florile și naturile statice, în compoziții diverse, fiind preocupată intens de căutări care să exprime armonia, echilibrul, cât și vibrarea fluidului cromatic, cu accente de originalitate. Un merit deosebit în formarea tinerei pictorițe îl are valorosul pictor și grafician craiovean Gheorghe Vlaicu».

***

Gheorghe Vlaicu, pictor-grafician: «Înzestrată cu o sensibilitate deosebită a percepției rafinamentului culorii, Constanța Mădălina Ruican a studiat cu răbdare operele unor maeștri ai picturii universale. Acum, abordează cu mult curaj peisajul, flori, naturi statice deosebit de complexe».