Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” şi-a premiat elevii olimpici

0
1556
Ieri, sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei care au dorit să asiste la un moment emoţionant, care se întâmplă an de an. Este vorba despre elevii care au obţinut, în anul şcolar 2018 – 2019, premii la fazele naţionale ale olimpiadelor școlare, la diverse discipline. Este vorba despre 182 de tineri, unii dintre ei la mai multe discipline, dar au fost premiaţi şi cei care au obţinut rezultate notabile la concursuri naţionale. Manifestarea a fost una de anvergură, invitat principal fiind eminentul prof. univ. dr. Irinel Popescu.
Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” este unul dintre brandurile Craiovei, care, an de an, de-a lungul celor 137 de ani de existenţă, a adus foarte multe premii învăţământului doljean şi naţional, foarte mulţi foşti elevi ai săi primind şi recunoaştere internaţională. Ieri, au fost premiaţi tinerii care, în 2018 – 2019, au primit premii importante la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare sau la alte concursuri . Este vorba despre 182 de elevi, unii dintre ei medaliaţi la mai multe discipline, pregătiţi de 52 de cadre didactice, dintre acestea 42 având cel puţin doi ani de prezenţă la fazele înalte ale concursurilor. „Avem o tradiţie în spate, pe care o ducem mai departe şi ne bucură că, în fiecare an, avem elevi extraordinari. Ne pare rău că avem o sală atât de mică, nu putem face alta, dar, la anul, poate vom merge la Polivalentă. Copiii, profesorii şi părinţii merită toate laudele. Avem astăzi (ieri – n.r.) lângă noi invitaţi de marcă, astfel că îi las pe dânşii să vă spună câteva cuvinte”, a precizat prof.  Carmen Lucia Ştefănescu, director al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”.

Aprecieri unanime
Primul care a vorbit a fost eminentul prof.univ.dr. Irinel Popescu , fost absolvent al Colegiului, numele său fiind dat, de ieri, laboratorului de biologie. Acesta este şi preşedinte de onoare al Asociaţiei Buzeştenilor din Craiova. A vorbit scurt şi la obiect: „Prin premiile obţinute, „Fraţii Buzeşti” îşi consolidează poziţia de liceu fanion al Craiovei şi nu numai. Cred că poate deveni un brand al municipiului. Pentru mine, explicaţia acestor rezultate stă în adaptarea la schimbare atât a elevilor, cât şi a cadrelor didactice, într-o lume care se află în schimbare. Vreau să vă transmit mesajul generaţiei mele: privim cu multă dragoste la voi şi vă vom îndruma mereu”. Prof.  univ. dr.  Radu Constantinescu, prorector al Universităţii din Craiova, fost absolvent al Colegiului şi preşedinte executiv al Asociaţiei Buzeştenilor, a menţionat: „Aduc şi mesajul rectorului Universităţii din Craiova, prof.univ.dr.  Ionuţ Cezar Spînu, dar şi pe al meu personal: urmaţi această cale a succesului, aşa cum au făcut şi cei dinaintea voastră”.
„Reprezentaţi o şcoală fanion a României”
Premierea de ieri nu ar putut fi posibilă fără Asociaţia Părinţilor de la „Fraţii Buzeşti”, al cărei preşedinte, prof. univ.dr. Cristian Spulbăr,  a menţionat: „Este pentru prima dată când ne implicăm în recompensarea rezultatelor obţinute de elevi şi ne dorim ca, de acum încolo, să fim an de an lângă voi, iar premiile să fie cât mai multe”. La rândul său, prof.  Monica Leontina Sună, inspector general al învăţământului doljean, a precizat: „Colegiul „Fraţii Buzeşti” este deja un brand. Felicitări atât elevilor, cât şi părinţilor şi cadrelor didactice! Reprezentaţi o şcoală fanion a României şi trebuie să duceţi mai departe faima acestei unităţi de prestigiu”.  Sorin Manda, manager public al Craiovei, fost absolvent la „Fraţii Buzeşti” a adresat câteva cuvinte: „Am aceleaşi sentimente ca în urmă cu 19 ani, când am păşit pentru prima dată aici. Vreau să vorbiţi, oriunde veţi merge, despre această şcoală, care este un vârf al performanţei şi excelenţei”.