Voleibaliştii Craiovei s-au calificat în finala campionatului

0
427

Echipa lui Dan Pascu a câştigat cu 3-0 seria semifinală cu Explorări Baia Mare şi aşteaptă deznodământul duelului dintre Municipal Zalău şi Arcada Galaţi

Echipa masculină de volei SCMU Craiova s-a calificat în finala Diviziei A1, după o victorie scurtă, 3-0, în seria semifinală cu Ştiinţa Explorări Baia Mare. Craiovenii aveau avantaj de 2-0 după meciurile disputate acasă, câştigate cu 3-1 şi au încheiat conturile în primul meci disputat la Baia Mare. Băieţii lui Dan Pascu s-au impus şi în al treilea meci tot cu 3-1, pe seturi: 25-22, 27-29, 25-21, 25-20. A fost un nou meci câştigat net de alb-albaştri, care au avut ocazia de a câştiga şi setul secund, în care au condus cu 24-21, dar în ciuda unor time-out-uri strategice solicitate de Pascu, gazdele au revenit şi au câştigat ceea ce avea să însemne doar setul de onoare. SCMU nu a acuzat pierderea setului şi s-a impus lejer în următoarele două, în care ridicătorul Bartha a fost aproape impecabil, iar Mihalj a făcut un excelent joc la blocaj. Craiovenii îşi continuă astfel parcursul excelent din acest sezon al Diviziei A1, în care au câştigat 24 de meciuri şi au pierdutul unul singur, cel din deplasare cu Zalăul. Aceasta din urmă poate fi şi adversara din finală a Craiovei, deoarece conduce cu 2-0 în seria semifinală cu Arcada Galaţi, astăzi şi mâine (dacă e cazul) fiind programate partidele 3 şi 4. Au jucat pentru SCMU Craiova în seria semifinală cu Baia Mare: Ghionea, Mihalj, Ene, Todor, Klyamar, Bartha, Cuciureanu, Vâlcelean, Georgescu şi Mărieş (libero). Craiovenii au mai jucat finala campionatului naţional, acum 3 ani, pierdută în faţa echipei Tomis Constanţa, iar anul trecut au obţinut medaliile de bronz, după ce au fost eliminaţi în semifinale de Municipal Zalău.

Fetele s-au salvat de la retrogradare

Voleibalistele de la SCMU Craiova şi-au îndeplinit obiectivul în acest sezon, salvându-se de la retrogradare. În play-out, echipa pregătită de Alexandru Cosma avea cu 2-0 cu „U” Cluj după meciurile de la Craiova şi a câştigat şi prima partidă de sub Feleac, scor 3-1, pe seturi: 25-23, 25-21, 23-25, 25-20. Craiovencele termină astfel pe locul 10 şi vor fi şi la anul în Divizia A1.