S-a stabilit calendarul concursului de admitere la UMF Craiova

0
258

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova a stabilit calendarul concursului de admitere pentru sesiunea din vară. Primii care vor intra în febra examinărilor sunt absolvenţii de liceu care doresc să urmeze una din facultăţile de Medicină, Farmacie sau Medicină Dentară. Pentru aceştia concursul este programat în data de 25 iulie a.c., de la ora 10.00. În schimb, cei care optează pentru programele de studii Moaşe, Asistenţă Medicală Generală, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare, Tehnică Dentară au programat concursul pe 27 iulie a.c., de la ora 10.00.

Ca şi în anii trecuţi, UMF Craiova organizează concursul de admitere în baza unui test grilă pe care candidaţii trebuie să-l completeze pe parcursul a trei ore. Cei care nu se vor prezenta conform programării pierd dreptul de a susţine concursul de admitere din sesiunea în care au fost înscrişi. Accesul acestora în sala de concurs este permis cu maximum o oră înainte de începerea probei. Pentru a avea acces în sala de concurs, candidaţii trebuie să aibă asupra lor buletinul sau cartea de identitate, legitimaţia de concurs eliberată la înscriere şi pix cu mină de culoare neagră. Taxa de înscriere la concursul de admitere este de 250 de lei.

Anul trecut, peste o mie de candidaţi s-au înscris la concursul de admitere organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, cei mai mulţi – 673, optând pentru Facultatea de Medicină. Concurenţă mare s-a înregistrat şi la Farmacie, unde au fost şase candidaţi pe loc, dar şi la Medicină Dentară, unde 183 de absolvenţi înscrişi au concurat pentru 35 de locuri.

Pentru absolvenţii de liceu, alegerea UMF Craiova este motivată, în principiu, de oportunităţile profesionale pe care le oferă o carieră de medic.

Perioada de înscrieri: 15-22 iulie

Candidaţii se pot înscrie la concursul de admitere organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie în perioada 15-22 iulie a.c. La Medicină şi Medicină Dentară, testul grilă presupune rezolvarea a 100 de întrebări din Biologie (Anatomia şi fiziologia omului) – clasa a XI-a şi Chimie organică – clasele a X-a şi a XI-a sau (la alegere) Fizică – clasele a IX-a, a X-a şi a XII-a. Pentru programul de studiu Farmacie, testul grilă va însuma 100 de întrebări din Chimie organică – clasa a X-a şi a XI-a, respectiv Biologie (Anatomia şi fiziologia omului) – clasa a XI-a sau (la alegere) Biologie (Botanică) – clasele a X-a şi a XI-a.

Pentru programele de studiu Moaşe, Asistenţă medicală generală, Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, respectiv Tehnică dentară, candidaţii trebuie să completeze un test grilă cu 50 de întrebări din Biologie (Anatomia şi fiziologia omului) de clasa a XI-a.

La redactarea testelor grilă se au în vedere toate manualele alternative agreate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, dar candidaţii au fost sfătuiţi să consulte, de asemenea, tematica şi bibliografia fiecărei discipline de concurs.

Simularea, programată pe 14 mai

Pentru a veni în sprijinul candidaţilor, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova organizează simularea concursului pentru admiterea la specializările Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Moaşe, Asistenţă Medicală Generală, Tehnică Dentară şi Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, sâmbătă, 14 mai, la ora 10.00.

La simularea concursului de admitere vor participa un număr maxim de 300 viitori candidaţi, în ordinea înscrierilor. Repartiţia pe săli a candidaţilor va fi afişată la avizierul instituţiei în ziua premergătoare examenului şi pe pagina de web alocată simulării. Accesul candidaţilor în sala de concurs este permis cu maximum o oră înainte de începerea probei. Timpul destinat rezolvării grilei este de 3 ore, socotit din momentul în care caietele cu subiecte au fost distribuite.

Înscrierea candidaţilor la simularea concursului de admitere se va face la secretariatele facultăţilor, în perioada 9-12 mai a.c., între orele 10.00-14.00. Taxa de înscriere la simularea concursului de admitere este de 100 de lei şi trebuie achitată la secretariat în momentul înscrierii candidatului.