Gorghiu l-a invitat pe Cioloş să vină în PNL: E prematur să dea un răspuns, la toamnă poate analiza

0
232

Liderul PNL Alina Gorghiu a declarat că l-a invitat pe premierul Dacian Cioloş să vină în PNL, precizând că, probabil, e prematur să dea un răspuns acum, pentru că şeful Executivului “nu are timp să cugete la o eventuală candidatura politică alături de PNL”, dar e convinsă că o va face la toamnă.

Întrebată, ieri, la Pro TV, dacă l-a invitat pe premier să facă parte din PNL, copreşedintele liberal Alina Gorghiou a spus: “Categoric, categoric da. Este o opţiune care îi aparţine. Bănuiesc că e prematur să formuleze un răspuns, dar sunt absolut convinsă că toamna se decantează mult mai bine ideile. Nu are timp acum să cugete la o eventuală candidatura politică alături de PNL, dar la sfârşit, când tragi linia mandatului de prim-ministru, sunt convinsă că poţi să analizezi serios, pragmatic, toate opţiunile pe care le ai la îndemână”.

Copreşedintele PNL a mai spus că premierul şi-a asumat o misiune dificilă, aceea de a guverna cu un guvern tehnocrat, cu un sprijin parlamentar fragil, dar că reuşeşte să facă acest lucru bine, de cele mai multe ori. “Mă uit la Dacian Cioloş acum şi e o misiune foarte grea pe care şi-a asumat-o, cu suportul PNL, însă să ştiţi că simt în anumite momente că are o reţinere în activitatea guvernamentală dată tocmai de fragilitatea sprijinului din Parlament. În momentul în care eşti guvern politic ştii că mizezi pe o anumită majoritate parlamentară. Ce face prim-ministrul României acum e un lucru dificil. Să ţii tot timpul în echilibru o majoritate parlamentară care să te susţină şi să mai fi şi cu capul la activitatea guvernamentală şi, cu toate acestea, el reuşeşte şi reuşeşte bine pe multe segmente” a declarat Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai susţinut că misiunea Cabinetului Cioloş este de a păstra economia în parametri normali, în an electoral, de o ţine departe “populismul unor acte legislative” şi de a organiza alegerile în termeni buni. Gorghiu a mai spus că după alegerile din toamnă va fi un guvern politic, dar că oameni valoroşi din Cabinetul Cioloş au uşa deschisă la PNL, aşa cum a mai transmis.