Ponta: Categoric, PSD nu mai susţine proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea

0
106

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, ieri, dacă proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea mai este în acest moment susţinut de PSD, el răspunzând: „Nu, categoric nu”. „După cum ştiţi foarte bine, nu se mai reia în această sesiune. Nu se mai discută despre graţiere, despre amnistiere”, a subliniat Ponta. Cât priveşte posibilitatea ca proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea să intre totuşi la votul final, pentru a fi respins definitiv, Ponta a menţionat: „Asta e treaba Parlamentului, vă rog să-i întrebaţi pe dânşii. V-am spus doar că nu mai există o susţinere în USL pentru acest proiect”.

Referitor la faptul că declaraţia sa este în contradicţie cu aceea a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a spus că susţine în continuare proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea, Ponta a menţionat că şi el crede că e nevoie de un astfel de proiect, dar a subliniat faptul că acesta nu beneficiază şi de o majoritate parlamentară. „Dacă mă întrebaţi şi pe mine, ca deputat, dincolo de demagogie, da, eu cred că e nevoie. Dar în Parlament trebuie să existe o majoritate parlamentară. Atât timp cât această majoritate este împotrivă, evident că nu trece aşa ceva”, a spus Ponta.

El a menţionat că modificările la Codul penal privitoare la scoaterea parlamentarilor şi aleşilor locali din categoria funcţionarilor publici şi la incompatibilităţi, votate la sfârşitul anului trecut, nu se vor mai relua în dezbatere, pentru că au fost declarate neconstituţionale.