S-a deschis „Winter Bazaar”, târgul cadourilor de Moş Nicolae!

0
201

targ 7În foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu” este deschis, zilele acestea, „Winter Bazaar” – târg de manufactură ce reuneşte peste 25 de artişti locali şi din ţară. Pe lângă bijuterii, accesorii, haine, obiecte de decor din ceramică, lemn, piele şi sticlă realizate de aceştia – cadouri handmade unicat, potrivite de Moş Nicolae! –, târgul cuprinde ateliere creative, jocuri şi jucării plus demonstraţii de manufactură, surprize şi o campanie de donaţii pentru copiii defavorizaţi. Expoziţia cu vânzare „Winter Bazaar” este deschisă zilnic, până luni, 5 decembrie, inclusiv, între orele 10.00 şi 21.00, şi va fi urmată, în perioada 16-19 decembrie, de o altă ediţie, de Moş Crăciun!

„Winter Bazaar” este organizat de Asociaţia CAROUSEL PROJECT, în parteneriat cu Teatrul Naţional „Marin Sorescu” şi în colaborare cu Lumea Jucăriilor Bebeti, Cercetaşii României şi Magic Hobby şi cuprinde un târg de manufactură cu peste 25 de artişti români – haine, bijuterii, decoraţiuni şi accesorii home décor de sezon, realizate manual din sticlă, lemn, piele, hârtie, ţesături, produse şi jucării pentru copii, precum şi demonstraţii de manufactură şi design românesc, ateliere creative pentru copii şi ateliere de joacă Bebeti.

targ 3Expun artişti locali, dar şi manufacturieri din Teleorman, Baia Mare, Bucureşti, Cluj, Sibiu, Braşov şi, bineînţeles, Craiova. Atelierele creative de sezon pentru copii se desfăşoară în cadrul expoziţiilor, zilnic, între orele 11.00-15.00 şi 16.00-18.00, toţi participanţii primind din partea organizatorilor cadouri-surpriză. Atelierele de joacă sunt permanente, pe tot parcursul expoziţiei. De asemenea, în acelaşi cadru se desfăşoară campania umanitară „Cufărul cu cadouri”, cu donaţii de jucării şi cărţi pentru copiii defavorizaţi.

targ 5«Târgul „Bizarre Bazaar” este prima expoziţie cu vânzare de obiecte handmade care a avut loc în Craiova, fiind organizat de Asociaţia CAROUSEL PROJECT încă din anul 2012 şi reunind tineri – elevi şi studenţi creativi – care au fost promovaţi permanent pentru talentul lor artistic. În cadrul numeroaselor ediţii desfăşurate până acum, au fost organizate spectacole, ateliere de creaţie, precum şi campanii umanitare pentru persoane aflate în nevoie – copii internaţi la Clinica de Oncopediatrie a Spitalului de Urgenţă Craiova, copii şi tineri de la Școala Specială „Sf. Mina”, dar şi cazuri individuale. Și la aceste două ediţii, beneficiari ai evenimentelor vor fi copiii defavorizaţi din Craiova», se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor.