Paula Seling revine la Craiova pentru tradiţionalul concert caritabil de colinde „ColinDar”

0
471

Îndrăgita cântăreaţă Paula Seling va reveni la Craiova luni, 5 decembrie, pentru a sprijini programele sociale ale Asociaţiei „Vasiliada”, prin susţinerea tradiţionalului concert de colinde, „ColinDar”. Ajuns la cea de-a X-a ediţie, evenimentul se va desfăşura, începând cu ora 19.00, la Teatrul National „Marin Sorescu”. Anul acesta, concertul va fi deschis cu o suită de colinde bizantine şi corale interpretate de Corul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova şi va continua cu un moment plin de autenticitate oferit de Ansamblul „Bordeiaşul” din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi.

Colindar cu Paula SelingPaula Seling va urca pe scena Teatrului Naţional Craiova alături de Corul mimico-gestual „Anghelos” format din copii cu deficienţe de auz de la Școala Speciala „Sfântul Vasile”, care vor transpune în limbaj mimico-gestual o parte din colindele interpretate de îndrăgita artistă. Gazda evenimentului din acest an va fi solista de muzică populară Niculina Stoican. Fondurile obţinute în urma acestui eveniment vor fi orientate către programul de sprijin pentru persoane cu dizabilităţi, din cadrul Centrului „Sfanta Ecaterina”, al Asociaţiei „Vasiliada”. Concertul de anul acesta va avea loc cu casa închisă, toate biletele fiind vândute.

Potrivit Asociaţiei „Vasiliada”, colaborarea cu Paula Seling a început încă din anul 2005 şi continuă în fiecare an prin implicarea artistei în numeroase acţiuni filantropice, printre care deja tradiţionalul concert caritabil „ColinDAR”. «Începând cu anul 2008, Paula Seling a devenit membru de Onoare al Asociaţiei „Vasiliada”, iar în decembrie 2010 a primit din partea ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei şi Arhiepiscop al Craiovei, Crucea Sfântului Nicodim de la Tismana, cea mai înaltă distincţie oferită de Mitropolia Olteniei unui laic», se precizează într-un comunicat de presă.

Asociaţia „Vasiliada” este o organizaţie cu caracter creştin şi social aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei şi oferă de 15 ani servicii sociale mai multor categorii de persoane aflate în dificultate, precum copii aflaţi în situaţii de risc, tineri cu dizabilităţi, persoane vârstnice, persoane fără adăpost, şomeri sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. La începutul anului 2016, „Vasiliada” a primit premiul pentru Instituţia Anului în domeniul Asistenţei Sociale, oferit în cadrul Galei Naţionale de Excelenţă în Asistenţă Socială, organizată de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România.