Liberalii au semnat Memorandumul „Infrastructură Oltenia !”

0
225

Candidaţii PNL pentru Parlamentul României din judeţele Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea s-au reunit ieri, la Craiova, unde au semnat Memorandumul „Infrastructură Oltenia !”. Prin acest demers, politicienii se obligă să-şi asume susţinerea şi urmărirea, cu toate mijloacele parlamentare şi legislative disponibile, a tuturor proiectelor de infrastructură de transport din această regiune.

pnl (2)„Venim cu un manifest pe care ni-l asumăm şi anume, de a ridica Oltenia. Pentru dezvoltarea întregii regiuni este obligatorie respectarea termenelor şi proiectelor asumate în cele două documente programatice. Acest angajament semnat astăzi ( n.r ieri) are rolul de a oferi garanţii suplimentare în vederea implemnetării acestor proiecte, în termenele stabilite. Pentru toate proiectele din Masterplanul de Transport al României este nevoie de resurse, deoarece, fondurile europene vor acoperi numai 55%, restul vor proveni fie d ela buget, fie prin modalităţi mai puţin folosite până acum : parteneriat public privat, credite externe, etc…”, a subliniat Nicolae Giugea, preşedintele Dolj.

              Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea a vorbit despre sărăcia din Oltenia şi a spus că renunţarea la Coridorul IV, care lega Curtici de Constanţa a fost efectv „o crimă” pentru cetăţenii acestui judeţ, ducând într-un fel la izolare. Preşedintele PNL Olt, Gigel Ştirbu, consideră că dacă se va face tot ceea ce este stabilit în Masterplan, Oltenia va deveni o regiune dezvoltată.

Se solicită drum expres care să lege Gorjul de Aeroportul din Craiova

                 De la Mehedinţi, a venit să susţină acest Memorandum, deputatul Virgil Popescu, care le-a reamintit severinenilor, că Dacian Cioloş a fost cel care deblocat fondurile necesare pentru achiziţionarea de combustibil, altfel şi iarna aceasta locuitorii din Drobeta  Turnu Severin erau nevoiţi să doarmă în frig. Dan Vâlceanu, preşedintele PNL Gorj a apreciat dezvoltarea Aeroportului de la Craiova şi a vorbit de o infrastructură rutieră care să lege judeţul Gorj de acest aeroport, mai precis de necesitatea unui drum expres Tg Jiu – Filiaşi – Craiova.

           La conferinţa de presă a participat şi preşedintele PNL, Alina Gorghiu, care a spus că îşi susţine colegii în acest demers şi că proiectul se înscrie şi în programul de guvernare pe care l-a propus Dacian Cioloş, ca actual şi viitor premier al României.

Miting de susţinere al liberalilor din Oltenia

pnl (3)După conferinţa de presă, reprezentanţii organizaţiilor judeţene din Oltenia au participat la un miting de susţinere a candidaţilor liberali, la care s-au alăturat primarii Ilie Bolojan – Oradea; primarul municipiului Arad – Gheorghe Falcă şi primarul Nicolae Robu, edilul Timişoarei.  Aproape 10.000 de simaptizanţi, membri de partid sau simpli cetăţeni au luat parte la mitingul de pe esplanada Teatrului Naţional. A participat la acest miting, ca invitat şi ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnce, Dragoş Nicolae Pîslaru. Preşedintele PNL, Alina Gorghiu a spus că nu l-au invitat la acest miting şi nici la cel de astăzi de la Iaşi pe premierul României, Dacian Cioloş, pentru că acesta are o agendă foarte plină şi nu poate să lase treburile ţării şi să participe la mitinguri.