Două grupări infracţionale destructurate! Doljeni „săltaţi” pentru trafic de droguri de mare risc

0
252

drog 3Două reţele de specializate în traficul de droguri de risc şi mare risc au fost destructurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Craiova împreună cu procurori din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Trei persoane au ajuns după gratii, două dintre ele fiind plasate ulterior sub control judiciar, iar oamenii legii au confiscat diverse cantităţi de ecstasy, amfetamine, haşiş şi cocaină, droguri care ar fi ajuns pe piaţa neagră din Craiova.

Conform Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), prima dintre grupări a fost destructurată pe 22 septembrie a.c., când poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au prins în flagrant doi doljeni, de 28,respectiv 29 de ani, Alexandru Ungureanu şi Andreea Pădureanu, care deţineau în vederea vânzării 10 pastile Ecstasy, 2 grame amfetamine şi 10 grame rezină de cannabis (haşis).

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, cu sprijinul „mascaţilor” Serviciului Acţiuni Speciale, au efectuat, după prinderea în flagrant, două percheziţii la locuinţele celor doi suspecţi, de unde au mai ridicat 17 grame de cannabis, 10 grame de rezina de cannabis, 3 grame de amfetamina, două plante de cannabis, telefoane mobile şi sumele de 7.350 de lei şi 50 de euro. Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar la data de 23 septembrie a.c., judecătorii din Tribunalului Dolj au dispus faţă de ei măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. Ambii au făcut contestaţie, iar săptămâna trecută, pe 27 septembrie a.c., magistraţii Curţii de Apel Craiova le-au admis contestaţiile, i-au plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, iar între obligaţii le-au impus şi urmarea unui tratament în vederea dezintoxicării.drog 2

O zi mai târziu, în baza informaţiilor pe care le aveau, oamenii legii au făcut alte 5 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite că ar face parte dintr-o altă reţea specializată în traficul de droguri de risc şi mare risc, de unde anchetatorii au ridicat 300 de grame de cocaină, 50 de grame de cannabis, două grame de rezină de cannabis, 4 telefoane mobile şi sumele de 2.700 de lei şi 1.600 de euro. Coordonatorul reţelei, Ionuţ Grigorie, a fost prezentat, pe 24 septembrie a.c., magistraţilor Tribunalului Dolj, care au luat faţă de el măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, hotărârea rămânând definitivă pe 29 septembrie a.c., când Curtea de Apel Craiova i-a respins contestaţia. Faţă de un alt membru al acestei grupări, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Craiova a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile. Cele două acţiuni au beneficiat de sprijinul operativ al  Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al D.I.P.I.