Razie de amploare în tot judeţul

0
64

politia raziePeste 200 de poliţişti au acţionat în judeţul Dolj în cadrul unei razii pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, desfăşurată în noaptea de vineri spre sâmbătă. În plus, activităţile au urmărit şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc în mediul stradal, precum şi asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică. Oamenii legii au întocmit 13 dosare de cercetare penală pentru infracţiunile constatate şi au aplicat amenzi în valoare de peste 42.000 lei, în plus fiind reţinute 9 permise de conducere.

Poliţiştii de la structurile de ordine publică, poliţie rutieră şi investigaţii criminale au organizat o razie de amploare, în noaptea de vineri spre sâmbătă, alături de jandarmii doljeni, fiind efectuate verificări şi controale în aproximativ 100 de baruri şi discoteci, iar în filtrele rutiere instituite pe principalele drumuri au fost verificate 463 autovehicule.

Astfel, aproximativ 800 persoane au fost legitimate, iar 65 dintre acestea au fost controlate sumar de arme albe, după cum anunţă reprezentanţii IPJ Dolj. În cadrul raziei au fost constatate 13 fapte de natură penală, situaţii în care au fost întocmite dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale. De asemenea, 150 de amenzi, în valoare de peste 42.000 lei, au fost aplicate de oamenii legii ca urmare a abaterilor constatate. Au fost reţinute în vederea suspendării 9 permise de conducere, iar 6 certificate de înmatriculare au fost retrase.politia razie (1)

Unul dintre cei care s-au ales cu dosar penal a fost Troacă B., 48 de ani, din comuna Argetoaia, depistat în timp ce conducea, pe strada Ionecilor din localitatea Salcia, comuna Argetoaia, un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând valoarea de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Filiaşi unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile legale. Tot în cadrul raziei, poliţiştii Secţiei 14 Poliţie Rurală Bârca l-au depistat pe Florin M., de 23 de ani, din comuna Urzicuţa, în timp ce conducea, pe D.J. 561 – localitatea Cârna, Dolj un autoturism având o concentraţie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Segarcea unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, alegându-se şi el cu dosar penal.politia razie (2)

În plus, la controlul efectuat la o societate comercială, cu sediul în comuna Perişor, în prezenţa Magdalenei V., de 37 de ani, barman, au fost găsite 8 pachete ţigări (160 ţigarete) care nu aveau aplicat timbru fiscal. Pachetele de ţigări au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, la verificarea încasărilor efectuate în ziua de 30.09.2016 a rezultat că în Raportul X din ziua respectivă la această unitatea s-au emis bonuri fiscale pentru suma de 89 lei, iar la numărarea banilor din sertarul cu încasări a fost găsită suma de 179 lei, rezultând o diferenţă de 90 lei. Suma de 90 lei a fost ridicată în vederea confiscării, luându-se măsuri de sancţionare contravenţională conform OUG 28/1999 R, după cum a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.