A „dat peste cap” radarul poliţiştilor cu… 206 km/h

0
51

radarPoliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, împreună cu efective din cadrul Biroului Rutier Craiova au organizat o serie de acţiuni în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul indisciplinei manifestate de pietoni în utilizarea drumului public. Poliţiştii rutieri au urmărit şi prevenirea accidentelor de circulaţie generate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea străzii, totodată urmărindu-se şi conştientizarea conducătorilor auto şi pasagerilor cu privire la riscurile la care se expun dacă nu folosesc centura de siguranţă sau dispozitivele de retenţie omologate. Acţiunile s-au desfăşurat pe principalele artere rutiere din municipiul Craiova, dar şi pe principalele drumuri naţionale şi europene din judeţ, vizate fiind în principal zonele în care au fost înregistrate evenimente rutiere soldate cu victime.

Pe parcursul acestor acţiuni, poliţiştii rutieri au constatat 306 abateri contravenţionale, pentru care au aplicat amenzi de peste 86.600 lei, dintre care 53 pietonilor care au fost depistaţi traversând strada prin alte zone decât cele semnalizate corespunzător, 16 unor şoferi care nu au acordat prioritate pietonilor, 20 de sancţiuni fiind aplicate pentru viteză neregulamentară. În total, 27 de permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar 5 certificate de înmatriculare au fost retrase.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au depistat, în trafic, un şofer care le-a dat radarul „peste cap”. Este vorba despre A.T., de 38 de ani, din Piteşti, judeţul Argeş, înregistrat în timp ce conducea un autoturism Ford Mustang, pe D.N. 6 – în afara localităţii Almăj, către Craiova, cu viteza de 206 km/h, viteză înregistrată cu aparatul radar. „Poliţiştii rutieri i-au aplicat conducătorului auto o sancţiune contravenţională de 1.125 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.