Alb-albaştrii încheie turul în Ardeal

0
219

Fără Zlatinski şi Madson, Universitatea Craiova joacă duminică seara în Gruia cu CFR Cluj

La fel ca în sezonul trecut, Universitatea Craiova încheie turul de campionat în Gruia, împotriva CFR-ului. Acum un an a fost 0-0, iar în retur alb-albaştrii s-au impus cu 3-0, în ultimul meci al sezonului. Universitatea întâlneşte o contracandidată la play-off, CFR Cluj având acest obiectiv şi fără cele 6 puncte pe care totuşi se bazează că ar veni de la TAS, unde ardelenii au avut succes şi anul trecut, terminând sezonul pe locul 3. Pentru partida de duminică, Săndoi nu se poate baza pe Zlatinski, suspendat, în timp ce Madson nu a fost recuperat încă, aşa încât problemele vizează linia mediană a alb-albaştrilor. „Ne dorim victoria cu CFR Cluj, dar nu va fi ușor, deoarece întâlnim o pretendentă la locurile de play-off. Noi venim după patru rezultate pozitive, iar în ultimele trei jocuri nu am primit gol. Din păcate am avut de suferit în avanposturi, unde nu reușim să fim pragmatici. Am lucrat mult la finalizare în această săptămână și sper să se vadă roadele. Sunt puțin invidios pe anumite echipe, care-și crează două-trei ocazii de gol și câștigă, iar noi am avut 21 de ocazii și am făcut 0-0 cu Pandurii. Sper să ne intre și nouă de acum încolo. În deplasare până acum am făcut partide bune, doar la Dinamo am pierdut, pe final d ejoc. La Cluj vom avea în primul rând avantajul gazonului, unul de Champions League, fiindcă noi suferim la acest capitol, atât la meciuri, dar mai ales la antrenamente. Ne pare rău că lipseşte Zlatinski, el este jucătorul care dă ritmul jocului şi care menţine echilibrul la mijloc” a prefaţat Emil Săndoi jocul de duminică seara.

Ivan, convocat la naţionala de tineret

Forma bună a lui Andrei Ivan a fost sesizată de selecţionerul reprezentativei U21 a României, Cristi Dulca. Vârful Științei a fost convocat pentru partidele pe care „tricolorii mici“ le vor susține în prima parte a lunii octombrie. România U21 va evolua pe 9 octombrie, de la ora 18, la Differdange contra reprezentativei statului Luxembrug, meci contând pentru preliminariile Campionatului Europeana U21, ce se va desfășura în 2017, iar pe 13 octombrie, de la ora 17, la Byalstok, într-un joc amical cu echipa similară a Poloniei.

Statistic, Dican e cel mai bun antrenor din Liga I

Deşi nu posedă licenţă PRO, antrenorul celor din Gruia are cele mai bune cifre din toată Liga I. Astfel, Francisc Dican este cel mai ofensiv antrenor din Liga 1. Cu el pe bancă, CFR a înscris 45 de goluri în 30 de partide, ceea ce înseamnă o medie de 1,5 goluri înscrise pe meci, fie că partidele s-au disputat în Liga 1, în Cupa României sau în Cupa Ligii. Antrenorul CFR-ului este primul şi în topul celor mai puţine goluri încasate din postura de antrenor principal. Condusă de Dican, echipa ardeleană a pierdut doar 4 din cele 30 de jocuri disputate şi a primit doar 25 de goluri. Asta înseamnă o medie de 0,83 de goluri încasate pe meci. Niciun alt antrenor din Liga I nu are o medie de sub 1 gol primit pe meci, în cariera sa. De partea cealaltă, Săndoi este pe locul 9 la „antrenori” ofensivi”, cu o medie de 1,22 goluri înscrise pe meci de echipele sale şi pe poziţia a şasea la „defensivă”, cu o medie de 1,16 goluri primite.

Derby-ul cu Dinamo, pe 25 octombrie, de la ora 16

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat ieri programul etapelor 15 şi 16 din Liga I. Derby-ul Universitatea Craiova – Dinamo, din runda a doua a returului, este programat duminică, 25 octombrie, de la ora 16, pe stadionul „Extensiv”. Partida din etapa a 16-a, Astra Giurgiu – Universitatea Craiova, va deschide runda, urmând a se juca vineri, 30 octombrie, de la ora 20.30. Ştiinţa începe returul la Botoşani, vineri, 16 octombrie, de la ora 20.30.

CFR Cluj – Universitatea Craiova

Duminică, ora 21, stadion: „Doctor Constantin Rădulescu” (Digisport 1, Dolcesport 1, LookTV, TVR1)

CFR Cluj: T. Marc – Tiago Lopes, Larie, Goian, Camora – Voiculeţ, Petrucci – Jakolis,  Cristian Lopez, Păun – Beleck. Antrenor: Francisc Dican. Rezerve: Mincă – Tânc, Dani Coelho, Vitor Bruno, Nouvier, Gomelt, Negruţ.

Universitatea Craiova: Bălgrădean – Achim, Acka, Popov, Vătăjelu – Kay, Ferfelea, Mateiu – Nuno Rocha, Ivan, Curelea. Antrenor: Emil Săndoi. Rezerve: Straton – Dumitraş, Mazarache, Bawab, Băluţă, Bancu, Hergheligiu.