ANIŞOARA STANCULESCU, CANDIDAT PMP PRIMĂRIA CRAIOVA: ”Am argumente pentru desfiinţarea Poliţiei Locale”

0
614

Mai mult ca oricând grija pentru banii publici e prioritară. Craiova nu îşi permite luxul să arunce bani pe fereastră. De aceea cred că o evaluare corecta, fără criterii extraprofesionale, trebuie făcută la instituţiile din subordinea Primăriei şi a Consiliului Local.

Politia Locala Craiova are un buget  de peste 7 milioane de euro pe an.

Salariile poliţiştilor locali sunt aproape duble faţă de poliţiştii Ministerului de Interne, în condiţiile în care atribuţiile, responsabilitatile şi competenţele profesionale nu pot fi comparate.

De ce cred că nu e nevoie de o asemenea institutie care înghite bani  cu care se pot construi două şcoli, se pot asfalta minim 5 km de străzi, se poate utila 1 spital pe an la standarde europene, se pot cumpăra bunuri de patrimoniu, cum ar fi terenuri sau clădiri istorice?!

Pentru că paza clădirilor primăriei şi a parcurilor ar putea fi făcută de o firma privată de pază la costuri mult mai mici. Nu de Politia Locală!

Pentru că paza pieţelor publice le-ar putea face direct SC Pieţe şi Târguri SRL  prin intermediul firmelor private şi ar  putea fi achitată din încasările proprii. Nu Poliţia Locală!

Pentru că verificarea biletelor prin mijloacele publice de transport este o anomalie în condiţiile în care SC. RAT SA este o firma de sine stătătoare care ar trebui să-şi angajeze singuri aceste servicii.

Pentru că ridicarea autoturismelor în tandem cu RAT SA  nu este treaba Politiei locale! Acest lucru  l-ar putea face RAT-ul cu echipajele din poliţie. Nu Poliţia locală!

Pentru că patrularea pe străzi este un serviciu absolut inutil atâta timp cât infracţionalitatea a crescut, în loc să scadă, iar Poliţia Locală NU are  competenţe de cercetare penală.

Pentru că ocupaţia de a fotografia dovezi de neconformitate cu legea,  în ajutorul serviciului de disciplină în constructii, lucru ar putea sa îl facă si singuri angajatii primăriei, aşa cum se făcea înainte.NU, Poliţia locală!

Banii plătiţi din taxe şi impozite sunt munciti din greu de majoritatea craiovenilor.Un primar care iubeşte Craiova trebuie să aibă grijă de acesti bani care trebuie să se întoarca la ei în servicii de calitate nu pentru a umple buzunarele unor bugetari de lux.

Comandat de PMP Dolj, executat de SC ED PRESS COM SRL, cod AEP 21200020