Sindicatul Artiştilor Instrumentişti din Opera Română Craiova s-a afiliat la FAIR-MediaSind

0
233

Biroul Executiv Permanent a aprobat afilierea Sindicatului Artiştilor Instrumentişti din Opera Română Craiova la Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind. Conform unui comunicat remis AGERPRES, aceasta este a doua organizaţie din ORC afiliată la FAIR-MediaSind, alături de Sindicatul Liber din Opera Română Craiova.

“Cele două organizaţii se vor implica, alături de FAIR-MediaSind, în negocierea Contractului Colectiv de Muncă din instituţie, pentru ca drepturile angajaţilor din Opera Română Craiova să fie respectate”, se menţionează în comunicat.

Până în prezent, Federaţia FAIR – MediaSind a negociat contracte colective de muncă sau se află în proceduri deschise de negociere în mai multe instituţii din domeniu, printre care se află Teatrul Naţional Cluj Napoca, Opera Naţională Bucureşti, Filarmonica de Stat din Sibiu, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, Teatrul Muzical “Nae Leonard” din Galaţi, Regia Autonomă Monitorul Oficial, Teatrul German din Timişoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat Arad, Filarmonica de Stat “Paul Constantinescu” din Ploieşti, Filarmonica de Stat Târgu Mureş, Opera Română Craiova şi Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală – INCFC.

Federaţia FAIR-MediaSind este singura organizaţie reprezentativă, conform legii, la nivel de sector Cultură şi Mass-Media, fiind membră cu drepturi depline al Federaţiei Internaţionale a Muzicienilor, Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, Federaţiei Internaţionale a Actorilor, UNI Global UNION şi Federaţiei Europene a Jurnaliştilor. (Sursa: Agerpres)