Craiova rămâne fără succes şi după meciul cu Botoşani

0
394

Universitatea Craiova – FC Botoşani 2-2

A marcat: Mitriţă 20, 35 / L. Fulop 10, Miron 54.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 7.000.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – R. Popa 3 (66 Kelic) 4, Gardoş 5, Tiago Ferreira 5 – Borţa 5 (66 Donkor) 6, Mateiu 4, Cicâldău 5, Bancu 7 – Mihăilă 7, Burlacu 3, Mitriţă 7. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve neutilizate: L. Popescu –M. Şerban, Glavina.

FC Botoşani: Pap 6 – Dumitraș 6, Miron 7, Burcă 7, Soiledis 7 – J. Rodriguez 5, Oaidă 6 – M. Roman I 4 (68 Chitoşcă) 6, L. Fulop (46 Ongenda) 6, Golofca 6 – M. Roman II 4 (82 Papa). Antrenor: Costel Enache. Rezerve neuitilizate: Fraisl –  Patache, Chindriș, Brekalo.

Arbitru: Andrei Chivulete (Bucureşti) 5. Asistenţi: Marius Nicoară (Drobeta), Imre Bucsi (Sf. Gheorghe). Rezervă: Robert Avram (Piteşti).

Observatori: George Ionescu (Bucureşti), Viorel Ilinca (Piteşti).

 

 

Dacă tot au transformat o echipă care lua un trofeu pentru Craiova după 25 de ani şi aducea 25.000 de fani în Bucureşti într-una impotentă, deţinătoarea „lanternei roşii” şi cu doar 7.000 de suporteri pe modernul stadion propriu, strategii olteni s-au gândit probabil că în Oltenia eterna terra propice pentru business-fotbal, iar în primul 11 cu Botoşaniul au apărut nu mai puţin de 5 jucători „under”. Botoşaniul, care la ultima vizită în Bănie încasa cinci goluri, în turul semifinalei Cupei României, venea din postura de lider şi etala un 11 cu numai două noutăţi faţă de anul trecut, grecul Soiledis şi olteanul Roman II, împrumutat chiar de la rivala din runda a treia.

Rezultatele Craiovei nu sunt întâmplătoare, iar declaraţiile pline de ipocrizie ale staff-ului tehnic şi administrativ nu pot linişti fanii cuprinşi de dezgust după o vară în care s-au umplut conturile clubului şi s-a „devalizat” echipa. În condiţiile în care finanţatorul echipei e preocupat mai multe de mesaje duioase pentru fani în loc să aducă un vârf capabil, Mangia a trebuit să-l sacrifice pe Mitriţă ca atacant central, după ce Burlacu şi Glavina se dovediseră inutili în acest rol. Craiova a abordat meciul ca o echipă mică, înghesuită în propria jumătate de moldoveni, cărora nu le-au trebuit decât zece minute pentru a deschide scorul. Golofca a trimis un şut-centrare pentru Lorand Fulop, care a înscris lejer din careu mic. Peste alte zece minute, gazdele au egalat. Cvasidebutantul Mihăilă l-a păcălit pe arbitrul Chivulete şi a obţinut penalty, iar Mitriţă a marcat primul gol al Craiovei în actualul sezon, după 290 de minute de secetă. „New Craiova” a prins elan după egalare şi acelaşi Mihăilă a găsit breşa pentru un asisst ideal, iar Mitriţă a reuşit dubla, după ce l-a driblat uşor pe Pap.

După pauză, moldovenii l-au avut în teren pe fostul coechipier al lui Cavani şi Ibrahomovic la PSG, Ongenda, dar egalarea a venit la un corner, din capul stoperului Miron, cel care pierduse mingea la golul egalizator al gazdelor. Roman I prefigurase reuşita cu câteva minute înainte, cu o ratare imensă. Botoşanul s-a jucat cu ocaziile, iar Ongenda cu răbdarea colegilor, şutând în bară din unghi, în locul unei pase pentru coechipierii plasaţi ideal. Moldovenii s-au distrat cu Răzvan Popa, scos din teren în cele din urmă în huiduielile publicului, ca de altfel şi Burlacu peste câteva minute. Mihai Roman II  n-a uitat că aparţine de Craiova şi pur şi simplu i-a oferit mingea lui Pigliacelli, în loc să-l execute în situaţie clară de gol. Chitoşcă a chitit apoi o minge către vinclu, dar portarul italian al Craiovei a intuit direcţia şutului. Botoşaniul a ascăpat o victorie pe care o merita cu vârf şi îndesat după ocaziile avute, pe un teren unde oaspeţii vor câştiga uşor în acest campionat, fiindcă Universitatea este doar o umbră a echipei care s-a luptat la titlu în sezonul precedent. Se pare că magia lui Mangia a fost mai degrabă o farsă, iar după cum arată în acest început de sezon Craiova este predispusă unui eşec ruşinos în deplasarea de la Leipzig.