„Tonomatul de vacanţă” îi plimbă pe copii pe tărâmurile cunoaşterii

0
93

craEste timpul în care toată lumea se odihneşte şi viaţa merge mai departe. Dar la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj (CJRAE) nu este vacanţă. Vorbim de perioada în care copiii vin la diverse acţiuni, îndrumaţi de părinţi şi profesori, şi iau pulsul vieţii şcolare, aşa cum este ea. „Tonomatul de vacanţă” este manifestarea care le dă resurse şi speranţe.

 „Tonomatul de vacanţă”, ediţia a II-a, şi-a făcut, din nou, simţită prezenţa în spaţiul educaţional craiovean, ca ofertă educaţională de valorizare şi valorificare a timpului liber al copiilor, şi în această vacanţă de vară. CJRAE Dolj oferă, de fapt, copiilor, şapte programe de dezvoltare personală, având ca adresabilitate toate categoriile de vârstă, oferite cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Dolj. În plan sunt incluse mai multe proiecte: „Alege calea către succes”; „Consilierea 3D: Distracţie, destindere, dezvoltare”; „Vacanţă, distracţie, dezvoltare”; „Oglinda personală”; „Descoperim magia din lumea poveştilor”; „Educaţia pentru carieră”; „Super- eroi de … poveste”.cra1

„Cunoaşte-te pe tine însuţi … !”

Copiii, însoţiţi de părinţi, sunt prezenţi la aceste activităţi, şi bucuria se vede pe chipul lor. Cu inocenţa vârstei, nu ţin cont de nimic, ci pur şi simplu se joacă. Îşi trăiesc vârsta şi nu ţin cont de nimic. Pentru ei, sunt cele mai frumoase fragmente de viaţă şi ştiu să le trăiască. «Magia „Tonomatului de vacanţă” îi cuprinde pe copii încă din primul moment, când sunt întâmpinaţi cu imnul programului (intonat de toţi copiii şi asistenţii lor – n.r.), care are rolul de a le deschide acestora drumul către mesajul central: … „Cunoaşte-te pe tine însuţi şi îţi vei construi şansa ca propriile vise să devină realitate”. Emoţia şi energia melodiei „Visător”, de anul trecut, s-a întruchipat, în acest an, în „Super-ofertă la vise”. Fie că vorbim de jocuri de rol, de proiecţii, activităţi de pictură, desen, teatru, dans, evaluări psiho-aptitudinale, consiliere, cei aproximativ 200 de copii, care vor trece pragul „Tonomatului”, vor descoperi, în sufletele lor, bagheta magică, una ce îi va ajuta să descifreze tainele vieţii prin ÎNCREDERE, CURAJ, MOTIVAŢIE, CREATIVITATE, BUCURIE, sau, foarte concis, pot deschide porţile vieţii folosind cheia potrivită: POT!», a precizat prof. dr. Marinela Dumitrescu, director al CJRAE Dolj.