Inconștiența unui părinte: și-a lăsat fetița de 9 ani la volan

0
654

Imagini incredibile apărute pe o rețea de socializare au alertat, astăzi, polițiștii din Filiași. O fetiță a fost filmată la volanul unei mașini chiar de tatăl său, care o îndemna, la un moment dat, să accelereze și să facă semne cu mâna către cameră. “Fă cu mâna la cameră, tati!”, spune acesta. “Vezi că intri în șanț! Calcă pedala, tată! Dă-i a doua! Calc-o tare, tare, tare de tot!”. “Salut poliția rutieră! Facem conducere. Tati, salută poliția! Spune că vrei să dai de permis”. În imagini apare, pe bancheta din spate, un alt copil, stând în picioare.

În urma verificărilor, poliţiştii l-au identificat pe individ: un bărbat de 37 de ani, din comuna Secu, care îi încredinţase autoturismul fiicei sale de 9 ani, pe drumul de legătură dintre comuna Secu şi DJ 606 C. Oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de încredinţare a unui vehicul pentru a fi condus de o personă despre care se cunoaște că nu deţine permis de conducere şi conducere fără permis.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuroror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie legală.

Totodată, poliţiştii vor transmite o informare reprezentanţilor DGASPC Dolj, cu privire la aspectele constatate.

De asemenea, din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul în cauză figurează ca având dispusă măsura carantinării la domiciliu, conform listelor DSP.

Având în vedere cele constatate, bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.55/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.