Zilele porților deschise la Universitatea din Craiova ediția a XVII-a, 2019

0
635

Cele 12 facultăţi ale Universităţii din Craiova îşi vor prezenta oferta educaţională pentru anul universitar 2019-2020, la Zilele porţilor deschise, în perioada 5-6 iunie 2019, în clădirea centrală (A.I.Cuza, nr. 13).

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc miercuri, 5 iunie, de la ora 10.

Viitorii studenţi vor primi informații despre cifrele de şcolarizare de anul acesta (locuri buget+taxă, ZI/ID/FR), despre metodologia de admitere (examen/concurs de dosare, criterii de departajare), vor primi detalii cu privire la probele de concurs pentru specializările facultăţilor care organizează admitere pe bază de examen (tematică/bibliografie), dar și detalii cu privire la disciplinele studiate. Pe lângă acestea, cum studenția înseamnă multe alte aspecte, cu implicații dintre cele mai importante, vizitatorii vor afla informaţii şi despre oportunitățile post-absolvire pe care le pot avea absolvenţii UCV, despre continuarea studiilor, angajare, despre servicii, activități, proiecte organizate de UCV și destinate viitorilor studenți, despre parteneriatele cu universităţi din străinătate, despre baza materială a facultății alese/UCV/INCESA şi despre condițiile de cazare și masă în campusurile UCV şi, bineînţeles, despre stagii de practică/internshipuri.

Ajuns la a XVII-a ediție, evenimentul beneficiază de sprijinul constant al Inspectoratelor Școlare Județene din Regiunea S-V Oltenia (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea și Mehedinți), în baza parteneriatelor încheiate între Universitatea din Craiova și acestea.

Zilele porţilor deschise sunt organizate de Universitatea din Craiova, prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră şi în parteneriat cu Convenția Organizațiilor Studențești  (COS).