Proiectul european ”Bacalaureatul”, în etapa finală a dezbaterilor

0
89
Asociația Tinerilor Olteni Solidari implementează, în perioada septembrie 2018 – octombrie 2019, proiectul ”Bacalaureatul”, finanţat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS+, Acţiunea-cheie 1 – Mobilitatea persoanelor în scop educaţional.  
Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Liceul  ”Hristo Botev” din Oreahovo, Bulgaria și are ca scop creşterea implicării active în societate a 28 de tineri romani și bulgari, in domeniul conștientizării tinerilor si comunităților asupra corupției şi birocrației.
În luna mai, echipa româna a realizat dezbateri pe tema responsabilității individuale și a implicării civice prin participarea la alegeri, în contextul organizării alegerilor pentru Parlamentul European și a Referendumului de pe data de 26 mai 2019, în mai multe instituții de invațământ – Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară și Liceul ”Traian Vuia” din Craiova, Liceul Teoretic Novaci.
În etapa de următoare, până în octombrie, echipele română și bulgară își propun să organizeze în continuare dezbateri pe tema posibilităților de combatere a corupției cu tineri din licee din România și Bulgaria.