Expoziție de fotografii în Parcul „Nicolae Romanescu”

0
114

Începând de astăzi, până pe data de 9 iunie 2019, craiovenii pot vizita în Parcul „Nicolae Romanescu” expoziția de fotografii „O vedere a Parcului Bibescu – Craiova”. Organizată de Muzeul Olteniei, aceasta surprinde aspecte din momentul transformării Grădinii Bibescu într-un monument de arhitectură peisagistică. Cele 40 de imagini prezentate se regăsesc în „Albumul Ville de Craiova – Parc Bibesco – Description generale du parc”, oferit primarului Nicolae P. Romanescu de arhitectul peisagist Edouard Redont, cel care a proiectat parcul. Albumul cu dedicație, publicat în anul 1904, face parte din colecțiile Muzeului Olteniei („Fondul Romanescu”).

«Lucrările de amenajare a Parcului Bibescu s-au desfășurat între anii 1901-1903, după proiectul arhitectului peisagist francez Edouard Redont, care a câștigat medalia de aur la Expoziția Internațională de la Paris, în anul 1900. Imaginat și construit ca un  „tablou romantic” – un castel în ruină, poduri și podețe, cascade și imitații de stânci –, parcul a fost conceput atât ca un spațiu public de promenadă, de loisir, cât și pentru sport», precizează reprezentanții muzeului craiovean.

Expoziția va fi deschisă în aer liber, în zona Casei Bibescu, și va putea fi vizitată, pe parcursul întregii săptămâni, zilnic, între orele 10.00 și 17.00.