Paco Jemez şi Ouzounidis, favoriţi să antreneze “U” Craiova

0
1224

Universitatea Craiova s-a despărţit de antrenorul principal Corneliu Papură şi Mihai Rotaru a anunţat că un străin va pregăti echipa în continuare. Mai multe variante au fost analizate de cel care conduce clubul din Bănie, iar ultimele nume rămase pentru negociere sunt spaniolul Paco Jemez şi grecul Marinos Ouzounidis, conform fanatik.ro.

Francisco Jemez Martin (51 de ani), cunoscut ca “Paco”, când era fotbalist, a antrenat mai multe echipe din Spania, având aproape 200 de meciuri în Primera, dar şi pe Cruz Azul, în Mexic. Cu Paco Jemez, Rayo Vallecano a fost singura echipă care a avut posesie superioară în faţa Barcelonei lui Guardiola, deşi a retrogradat din Primera în acel sezon. A fost antrenorul lui Răzvan Raţ la echipa de pe “Vallecas”. Anul trecut, Paco Jemez a ratat promovarea din Segunda Division cu formaţia din Madrid. Ca jucător, a evoluat cel mai mult la La Coruna şi Zaragoza, fiind fundaş central şi a strâns 21 de meciuri pentru Furia Roja, cu care a participat la Euro 2000. A mai antrenat echipele Las Palmas, în regiunea sa natală, Cartagena, Cordoba şi Granada. La Granada a fost demis după 6 etape, echipa având cel mai prost start de sezon in istoria sa. Preferă sistemul de joc 4-1-4-1.

Marinos Ouzounidis (52 de ani) a fost şi el fundaş central, cunoscut pentru apariţiile la Panathinaikos şi APOEL Nicosia, formaţii pe care le-a pregătit şi ca antrenor. Are 50 de selecţii şi în naţionala Greciei. Ca antrenor, a mai fost şi la AEK Atena,  dar şi la alte formaţii din Grecia, precum Skoda Xanthi, Larisa, Iraklis, Platanias, Ergotelis, Panionios. A cucerit titlul în Cipru cu APOEL, acum 14 ani. La formaţia din Insula Afroditei a lucrat ultima dată, fiind demis în octombrie anul trecut. A stat pe banca lui AEK Atena în meciurile din Champions League, acum două sezoane, fiind demis în februarie 2019, cu câteva luni înainte ca Universitatea Craiova să întâlnească formaţia elenă. Preferă sistemul de joc 4-2-3-1.