Mandat de arestare în lipsă pentru autorul tentativei de omor de pe pasajul suprateran

0
407

Autorul tentativei de omor de pe pasajul suprateran din centrul Craiova, Alexandru Radu Orbuleţu, de 26 de ani, în continuare de negăsit, va fi dat în urmărire. Pe numele lui, Tribunalul Dolj a emis, ieri, mandat de arestare preventivă în lipsă. Orbuleţu este acuzat că a lovit cu sabia în cap un craiovean de 37 de ani, în urmă cu o săptămână, după ce s-au şicanat în trafic. Inculpatul mai are la activ o condamnare, la închisoare cu suspendare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au solicitat, ieri, şi au obţinut, în instanţă, mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Alexandru Radu orbuleţu, craioveanul de 26 de ani suspectat că, vinerea trecută, după o şicanare în trafic, a lovit cu sabia în cap un alt şofer şi a dispărut: „Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă în lipsă a inculpatului ORBULEŢU ALEXANDRU RADU, pe o perioadă de 30 zile, de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă în lipsă pentru inculpatul ORBULEŢU ALEXANDRU RADU. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, azi, 02.02.2018”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. În baza mandatului emis de instanţă, Orbuleţu poate fi dat în urmărire la nivel naţional şi internaţional.

Reamintim că, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de omor în cazul altercaţiei petrecute în urmă cu o săptămână, vineri, 26 ianuarie a.c., seara, pe pasajul suprateran din centrul Craiovei. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, după o şicanare în trafic, doi şoferi, identificaţi ulterior, respectiv Alexandru Radu Orbuleţu, de 26 de ani, cu un Porche Cayenne, şi George Olaru, de 37 de ani, cu un Opel, au oprit maşinile pe pasaj să tranşeze disputa, numai că Orbuleţu a luat din maşină o sabie cu care l-a lovit în cap pe celălalt şofer, apoi a fugit. Bărbatul rănit a fost transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a rămas internat pentru îngrijiri, medicii legişti stabilind ulterior că are nevoie de 40-45 zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor suferite, iar şoferul vinovat a dispărut, sustrăgându-se cercetărilor, nefiind găsit nici acum.

Mai mult, Alexandru Radu Orbuleţu se află în perioada termenului de supraveghere şi n-ar fi trebuit să comită altă infracţiune. El a fost condamnat, printr-o hotărâre rămasă definitivă pe 30 ianuarie 2014, la 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 5 ani pentru constituire de grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.