Băileştean la judecată, în stare de arest preventiv, pentru tentativă de viol

0
391

Bărbatul de 44 de ani, din municipiul Băileşti, acuzat de tentativă de viol, a fost menţinut în arest preventiv printr-o hotărâre rămasă definitivă joi, 1 februarie a.c., la Tribunalul Dolj. Mai mult, pe rolul Judecătoriei Băileşti s-a înregistrat dosarul în care bărbatul a fost trimis în judecată, cauza intrând în camera preliminară. Bărbatul, care este recidivist, a fost prins pe 4 ianuarie a.c., în timp ce se îndrepta către Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, cu bagajele la el, în încercarea de a părăsi ţara, întrucât se sustrăgea cercetărilor într-un dosar vizând tentativă de viol, faptă pe care a comis-o pe 28 decembrie 2017.

Reamintim că, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Dolj au anunţat că, pe 4 ianuarie a.c., a fost reţinut şi introdus în arestul IPJ Dolj Cristinel Şişu, de 44 de ani, din municipiul Băileşti, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de viol, faptă pe care a comis-o la sfârşitul anului trecut. Mai exact, poliţiştii din Băileşti au fost sesizaţi pe 28 decembrie 2017, în jurul orei 20.30, de Elena G., de 29 ani, din localitate, cu privire la faptul că, mergând pe strada Ardealul, din municipiu, a fost acostată de un bărbat care se deplasa cu o bicicletă şi, sub ameninţarea cuţitului, a încercat să întreţină raport sexual cu aceasta. Tânăra le-a povestit oamenilor legii că lucrase până la ora 20.00, fiind angajată la o casă de pariuri sportive din Băileşti, iar la finalul programului a plecat către casă, pe bicicletă. Din spatele ei a apărut un bărbat, tot pe bicicletă, a acroşat-o, dezechilibrând-o, iar apoi a scos cuţitul şi a ameninţat-o că o omoară dacă nu întreţine raporturi sexuale cu el. Tânăra a strigat după ajutor, iar dintr-o curte a ieşit un bărbat, fapt ce l-a determinat pe agresor să fugă. În urma detaliilor oferite de victimă şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit identitatea autorului, în persoana lui Şişu Cristinel, de 44 ani, din municipiul Băileşti, cu antecedente penale, însă n-au reuşit să dea de urma acestuia, bărbatul sustrăgându-se cercetărilor. În cursul zilei de joi, 4 ianuarie a.c., în jurul orei 6.00, în urma activităţilor operativ-informative specifice desfăşurate de poliţişti, autorul a fost depistat pe DN 56, în timp ce se deplasa cu un taxi, în care avea şi bagaje, către Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, cu intenţia de a părăsi ţara. Pe 5 ianuarie, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Băileşti cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă, care a emis mandat pentru 30 de zile pe numele său.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Cristinel Şişu, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de viol. Dosarul s-a înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute pe rolul Judecătoriei Băileşti, iar pe 29 ianuarie instanţa a menţinut măsura arestării preventive faţă de inculpat. Acesta a formulat contestaţie, însă joi, 1 februarie a.c., Tribunalul Dolj i-a respins contestaţia, astfel că rămâne în spatele gratiilor: „Respinge contestaţia formulată de inculpatul contestator Şişu Cristinel împotriva încheierii pronunţată de Judecătoria Băileşti în Camera de Consiliu din data de 29.01.2018. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu, 01.02.2018”.