Peste 180 de locuri de muncă în Danemarca şi Franţa

0
103

EURES România pune la dispoziţie în această perioadă peste 180 de locuri de muncă pentru persoanele care doresc să muncească în Danemarca şi Franţa. Astfel, doljenii care doresc să lucreze în domeniul agricol, la cules de căpşuni, în Danemarca, au avut ca termen limită pentru depunerea dosarelor, date de 31 ianuarie şi au avut la dispoziţie doar 35 de locuri. Pentru culesul de mazăre, doljenii mai au la dispoziţie o singură zi, mâine, 4 februarie, fiind ultima zi în care se mai primesc dosare. Pentru această activitate sunt la puse la bătaie în jur de 100 de locuri, iar selecţia se va organiza la Oradea, în a doua decadă la lunii februarie 2014. „În Danemarca, plata muncii este în funcţie de cantitatea recoltată. Se plăteşte echivalentul în coroane daneze a aproximativ 1 euro brut/ kilogram. Angajatorul oferă cazare contra cost, taxa de cazare/lucrător/zi fiind echivalentul în coroane daneze a circa 8 euro. Se asigură spaţii pentru prepararea mâncării, duşuri, maşini de spălat, TV şi internet wireless. Durata contractului este dev aproximativ 6-7 săptămâni, 6 zile/săpătmâna, în mediu de 25-30 ore/săptămână. Sezonul de recoltare a căpăşunilor începe aproximativ la începutul lunii iunie şi se termină în jurul datei de 15 august”, a precizat Daniela Barbu, directorul executiv al AJOFM Dolj, într-un comunicat de presă.

Culegătorii de mazare plătiţi la kilogram

Doljenii care ar dori să presteze o activitatea în domeniul agricol, mai precis la cules de mazăre trebuie să ştie că şi aici, ca şi la culesul de căpşuni, plata se face în funcţie de cantitatea recultată şi se plăteşte aproximativ 0,6 euro/kilogram. Angajatorul oferă cazare contra cost, în jur de 4-8 euro, iar durata contractului este între 1 iunie 2014 şi 1 septembrie 2014, fiind vorba de 6 zile/săptămână, în mediu 30-40 de ore pe săptămână. „candidaţii trebuie să trimită CV model EUROPASS în limba engleză, cu fotografie la daresa de email a angajatorului şi de asemenea să completeze online un formular de aplicare. Preselecţia persoanelor care au aplicat se va face de angajatori. Invitarea la selecţie a persoanelor preselectate se va în timp util de consilierul Eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din judeţul de domiciliu al candidatului. Detaliile referitoare la data exactă, locaţia şi programul selecţiei vor fi transmise numai persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu”, a consemnat directorul AJOFM Dolj, în acelaşi comunicat de presă.

36 de job-uri în Sănătate

      În aceasta perioadă tot prin reţeaua EURES sunt puse la dispoziţia persoanelor interesate 48 locuri de muncă în Franţa. Doljenii car-şi caută un job şi vor să presteze o activitate în afara ţări trebuie să cunoscă că cele mai multe locuri de muncă vacante sunt în domeniul sănătăţii. Astfel ca kinetoterapeut – trei locuri (două pe perioadă determinată de 3 luni şi un loc pe perioadă nedeterminată), salariul oferit – 2.185 euro brut; medic generalist – zece locuri – contract pe perioada nedeterminată, salariul oferit 7000 – 10.000 euro, experienăţa necesară de minim 2 ani; medic de urgenţă – cinci locuri – contract pe perioadă nedeterminată, salariul oferit 6.000 euro în funcţie de experienţă, fiind vorba de minim doi ani; medic oftalmolog – trei locuri salariul minim oferit 5.000 euro, experienţa necesară minim 2 ani. Tot în Franţa se mai caută şi ortofonist (logoped) – un loc – contract pe perioada nedeterminată, salariul oferit 2.185 euro brut, medic anestezist cu salariu negociabil în funcţie de experienţă, dar să ai minim trei ani; medic endocrinolog – diabetologist – un loc, terapeut ocupaţional, de asemenea un post; medic geriatrie – două locuri – experienţă minim doi ani şi medic ginecolog – obstretician – cinci locuri- cu o experienţă minimă necesară de trei ani.

Chirurgii oftalmologi, plătiţi regeşte

             Daniela Barbu, directorul executiv al AJOFM Dolj a precizat în comunicatul de presă remis mass-mediei că în Franţa se mai caută chirurgii oftalmologi, pentru un salariu minim garantat 8000 euro pe lună. Cel care doreşte acest job va fi scutit la impozitul pe salariu pentru un an de zile şi va găsi sprijin pentru găsirea unei locuinţe, dar se impune condiţia ca cei care aplică să aibă o experienţă necesară de minim trei ani. „Chirurg vascular – un loc – salariu negociabil în funcţie de experienţă, sprijin pentru a găsi o locuinţă timp de o  lună dar şi în acest caz sunt solicitate persoanele care au experienta. Chirurg visceral, de asemenea un post şi radiolog, un loc, pentru care salariu minim garantat va fi de 8000 euro pe lună, De asemenea va avea o scutire la impozit pe salariu un an şi sprijin pentru găsirea unei locuinţe. Se impune experienţa de minim 3 ani”, a mai subliniat Daniela Barbu în comunicatul de presă.

Strungarii şi sudori, căutaţi în Franţa

 În Franţa sunt la mare căutare sudorii şi strungarii. Doljenii care doresc să lucreze în Franţa, ca sudori sau ca strungari, trebuie să ştie că sunt şase locuri disponibile, pentru fiecare meserie în parte. Oltenii pot lucra acolo cu contract pe perioadă determintă de la şase până la nouă luni, salariul oferit între 1.500 – 1.700 euro brut (negociabil în funcţie de experienţa), dar oricum nu se primesc cererile care nu fac dovada unei experienţe minime de doi ani.  Pentru postul de kinetoterapeut pe perioada nedeterminata se transmite CV la adresa de email: gilles.lechantre@cooptalis.com iar pentru toate celelalte locuri de muncă oferite se transmite CV la adresa de email: Sandrine.vilcot@cooptalis.com .