PDL Dolj se pregăteşte de europarlamentare

1
116

Democrat-liberalii doljeni s-au întrunit ieri, în cadrul Biroului Judeţean pentru a pune la punct toate detaliile privind alegerile europarlamentare şi nu în ultimul rând, alegerile prezidenţiale. Totodată, liderii PDL Dolj i-au informat pe primari despre ceea ce s-a discutat la Colegiul Director al partidului ce a avut loc sâmbătă, la Braşov. „Alegerile europarlamentare sunt foarte importante, ţinta noastră este să fim al doilea partid şi cel mai puternic partid după flancul dreptei. Cu acest target au fost de acord toţi cei 45 de şefi de organizaţii judeţene, prezenţi ieri ( n.r sâmbătă) la Braşov. Şi alegerile prezidenţiale sunt la fel de importante. Au o miză foarte mare şi cu toţii ar trebui să gândim ce s-ar întâmpla dacă am avea şi guvern USL dar şi preşedinte dat de USL: Ar fi un dezastru. Până la alegeri mai sunt patru luni aşa că am discutat cu reprezentanţii colegiilor locale, cu primarii, cu consilierii noştri şi toată lumea este pregătită să avem un rezultat bun. Stategia pentru alegerile europene şi priorităţile legislative pentru anul acesta au fost cele două proiecte. În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale pot spune domnul Predoiu va fi în mod sigur viitorul preşedinte al României şi să ştiţi că ştiu ce spun…”, a spus Marian Jean Marinescu, preşedintele PDL Dolj.

300 de democraţi-liberali doljeni vor participa la mitingul de sâmbătă

            Tot în cadrul Colegiului Director s-a luat şi hotărârea ca sâmbătă, 8 februarie, PDL să organizeze un miting, la Bucureşti, în  Piaţa Parlamentului, la care sunt aşteptaţi peste 15.000 de membri, dar şi reprezentanţi ai ONG-urilor, ai societăţii civile şi nu în ultimul rând, ai mass-mediei. Se va protesta împotriva modificărilor legislative propuse şi adoptate de USL în această perioadă. Este vorba de nouă proiecte legislative declarate neconstituţionale de către CCR.  Pe de altă parte, s-a pus la punct şi strategia alegerilor europarlamentare la nivelul judeţului Dolj, unde campania va fi coordonată de deputatul Ştefan Stoica şi s-a adus în discuţie şi temele care vor fi prezentate oamenilor. „Organizaţia de la Dolj va fi prezentă la acest miting cu 300 de membri. Vrem să dăm un semnal clar, că suntem împotriva acestui mod de a guvena ţara. În ceea ce priveşte alegerile europarlamentare, PDL şi-a propus să ocupe un loc doi, după PSD. Şeful campaniei la nivel naţional este secretarul general domnul Flutur. La aceste alegeri, fiecare partid trebuie să aibă 200.000 de semnături unice pentru susţinerea candidatului. Ne-am propus ca la Dolj să strângem 15.000 de semnături. Ne bucurăm totodată, că un loc fruntaş pe listă se află preşeditele nostru, domnul Marian Jean Marinescu. Acest lucru arată un respect faţă de electoratul care ne-a susţinut, faţă de oltenii care au votat pentru noi”, a declarat deputatul Ştefan Stoica.

Marinescu : „În Parlamentul European, am apărat interesul naţional”

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a spus că şi-ar dori o campanie susţinută de activitatea din Parlamentul European şi mai puţin pe ceea ce se întâmplă pe plan naţional, pentru că aşa se desfăşoară aceste campanii peste tot în Europa. Dar ştie că acest lucru nu va fi posibil. „Dacă ar fi să ne prezentăm activitatea de la Bruxelles, ar fi foarte simplu. Eu, Teodor Stolojan şi Monica Macovei avem rapoarte cât toţi ceilalţi europarlamentari la un loc şi acest lucru se poate verifica foarte uşor. Eu ştiu că acolo mi-am făcut treaba. Am luat pozitie când a venit vorba de migraţia forţei de muncă, am fost în Italia când românii aveau probleme cu locurile de muncă, am fost chiar şi la Papa cu o scrisoare, i-am adus pe francezi, aici, la Craiova să se convingă ei, când s-a discutat despre cetăţenii rromi. Am apărat interesul naţional. De fapt pentru asta suntem cu toţi trimişi acolo, să apărăm interesul naţional. Sunt convis că nu se va rezuma la aşa ceva campania. Se va reveni la teme false, salarii tăiate, Băsescu, Udrea, dar asta e… românii trebuie să ştie că sunt miliarde de lei, fonduri europene, pentru locurile de muncă şi actualul guvern nu face nimic să le acceseze”, a completat vicepreşedintele EPP; Marian Jean Marinescu.

1 COMENTARIU

  1. Ieri aparea la PDL si facea strategii de campanie, iar la o zi distanta, Stefan Stoica a anuntat ca trece la Miscarea Populara, cu Udrea. Ce le-a tras-o la modul cel mai ipocrit cu putinta!

Comments are closed.