Blaga: Este bine că cei care au vrut să părăsească PDL au făcut-o acum, Udrea nu ar fi ajuns niciodată preşedinte al partidului

0
95
Vasile Blaga

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Braşov, unde a avut loc şedinţa Colegiului Director lărgit, că partidul are un nou adversar politic, PMP, iar relaţiile PDL cu acest partid depind de PMP. „PDL are încă un adversar politic, deocamdată nu îi spun inamic. PDL are încă un adversar, se numeşte Partidul Mişcarea Populară, iar temperatura relaţiilor depinde de acest partid, nu de noi. Suntem adversari pe scena politică”, a subliniat Blaga în conferinţa de presă susţinută la finalul Colegiului Director, la care a fost stabilită strategia pentru alegerile europarlamentare. Referindu-se la recentele plecări din partid, liderul democrat-liberal a spus că „ne aşteptam la lucrurile acestea şi este bine că ele s-au întâmplat acum şi nu mai târziu. (…) Dacă vă uitaţi la cei care au plecat, nu prea au avut treabă cu partidul nici înainte, cei mai mulţi dintre ei. Mă supără orice plecare, eu vreau să vină oameni în partid, dar e mult mai bine că s-a întâmplat acum. Dacă îi luaţi nume cu nume, o să vedeţi că aproape fiecare dintre colegii care au plecat au fost în conflict cu partidul”. Despre Elena Udrea, care joi, 30 ianuarie, şi-a anunţat demisia din PDL şi înscrierea în PMP, Blaga a menţionat că „vremea deciziilor în plic a trecut”, adăugând „bine că a plecat”. „Nu poţi, chiar dacă te cheamă Elena Udrea şi ai anumite modalităţi de exprimare, nu poţi să nu ţii cont de voinţa celor 137.000 de voturi care au desemnat un candidat la alegerile prezidenţiale. Că vrei tu să fii preşedintă de partid, iată, ţi-ai rezolvat toate problemele într-o singură zi. Noi te-am chemat la Braşov să ne spui de ce ne faci asta, tu ai plecat pe aproape, pe la Sighişoara, te faci acum şi preşedintă de partid şi candidat. Merge de minune. (…) De aceea, ea n-ar fi putut, indiferent cât ar fi insistat, să fie votată preşedintele acestui partid. E bine că şi-a găsit drumul, va fi şi preşedintă de partid, va candida poate şi la prezidenţiale. Treaba ei!” a spus Blaga. De la şedinţa Colegiului Director lărgit al PDL au lipsit primarul Clujului, Emil Boc, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, ceea ce a dat naştere multor speculaţii.

atru�� edP7 0� uarea activităţii ca să ia o decizie în trei comisii de specialitate – Comisia pentru administraţie, Comisia pentru apărare şi Comisia juridică – dar şi în plen referitor la controversatul proiect de lege al Guvernului pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (n.r. – mai exact Codul rutier), proiect care riscă să fie adoptat tacit în varianta propusă de Executiv.

 

 

eviden�� eP7 0� le anterioare. Pentru conservatorii britanici măsura guvernului francez privind taxa de 75% (aplicată companiilor care plătesc salarii de peste un milion de euro pe an) a fost un contraexemplu. Presa britanică, bineînţeles, a acordat spaţii largi celor apărute în „Closer” despre relaţia preşedintelui francez cu actriţa Julie Gayet, care a dus la despărţirea de partenera oficială a acestuia, Valerie Trierweiler. Ultimul episod negativ la adresa Franţei, de la începutul lunii ianuarie, dezvăluia declinul „mediului de afaceri” din această ţară şi faptul că antreprenori din Hexagon vor veni să-şi caute norocul la Londra în următoarele 12 luni. A urmat răspunsul ambasadei franceze la erorile de text, subliniindu-se eşecurile sistemului britanic de asigurări sociale, ceea ce i-a înfuriat pe conservatorii din această ţară.