Sărbători cu cetină alb-albastră pentru craioveni

0
52

Autorităţile locale s-au ţinut de cuvânt şi au inaugurat, în ajunul Zilei Naţionale, iluminatul de sărbători. După o numărătoare la secunde, centrul oraşului a fost inundat de o ploaie de luminiţe alb-albastre, marca Luxten, care au luminat pereţii clădirilor, copacii şi chiar fântânile arteziene ale primarului. Noul decor al acestui an, prezentat în premieră, poate fi admirat mult timp de acum încolo în Piaţa Prefecturii, acolo unde s-a deschis şi Orăşelul Copiilor.

Edilii au pregătit o inaugurare ca la carte pentru aprinderea iluminatului de sărbători. În lipsa patinoarului artificial, de pe gheaţa căruia se anunţa deschiderea sărbătorilor de iarnă pentru craioveni, autorităţile au recurs la clasica metodă a număratului secundelor. Înarmaţi cu un microfon şi inundaţi de semi-întuneric, reprezentanţii Primăriei Craiova au ieşit, miercuri seara, în ajunul Zilei Naţionale, în Piaţa Prefecturii, pentru a incendia, într-un mod plăcut, zona. Fiindcă în piaţă mai erau destul de multe locuri în picioare pentru curioşii care şi-ar fi abandonat orice proiect numai să nu piardă acest eveniment, autorităţile au decis să-i mai aştepte puţin pe aceşti eventuali întârziaţi. Cum minutele treceau, gerul strângea obrajii, iar semi-întunericul care urma să fie spart de lumini devenea tot mai gros, autorităţile au decis, în sfârşit, să lanseze în eter surpriza.

Bănia rivalizează, în aceste zile, cu marile oraşe din Europa

Ca la orice mare eveniment, lansarea luminiţelor de sărbători s-a făcut cu tam-tam. Pentru a lăsa loc suspansului, regizorul serii a hotărât să includă în program celebra numărătoare inversă pe care o auzim, o dată în an, în noaptea de Revelion. “Să numărăm cu toţii”, au îndemnat organizatorii, vizibil cuprinşi de nerăbdare. După expirarea celor zece secunde, în aplauzele admiratorilor, mulţi dintre ei funcţionari la datorie, Piaţa Prefecturii, strada “Unirii”, strada “Popa Şapcă”, strada “A.I. Cuza”, Primăria Craiova şi brazii din “English Park” au răspândit toate aceleaşi două culori. “Vreau ca, în acest an, Craiova să rivalizeze cu marile oraşe ale Europei ca frumuseţe. Uitaţi ce minunăţie este în jur: totul în alb-albastru, culorile oraşului. Păcat că acum nu mai este şi Universitatea Craiova, dar sper şi îmi doresc ca, în curând, să existe şi un proiect de revigorare a fotbalului”, a comentat primarul Antonie Solomon surpriza oferită craiovenilor.

În căutarea unui autentic decor de poveste

Aceleaşi două culori cu care Bănia vrea să bată recordul la frumuseţea sărbătorilor pot fi admirate şi în bradul falnic, aşezat, ca în fiecare an, în Piaţa Prefecturii. Tot aici, municipalitatea a înghesuit un mini-Orăşel al Copiilor, care este reprezentat de tiribombe, carusele şi un trenuleţ care îi vor bucura pe cei mai mici dintre vizitatori. Cetina naturală a bradului uriaş, precum şi lemnul căsuţelor care au fost aliniate în Piaţa Prefecturii şi care vor fi deschise, rând pe rând, în aceste zile, sunt, totuşi, câteva detalii care pot fi găsite de cei care au pornit în căutarea unui autentic decor de poveste. Dichisite cu ghirlande verzi, căbănuţele vor oferi, în scurt timp, bunătăţile şi aromele de scorţişoară sau vin fiert atât căutate  de vizitatori în aceste zile de sărbătoare. Cât priveşte sosirea lui Moş Crăciun, autorităţile nu mai ştiu nimic de acest eveniment-surpriză, promiţând o întâlnire sigură cu spiriduşii acestuia, grupuri de copii deosebit de talentaţi care vor cânta şi vor dansa în preajma sărbătorilor.