Doljeancă dată în urmărire internaţională, prinsă de poliţişti

0
51

O doljeancă dată în urmărire naţională şi internaţională de mai bine de un an de zile a ajuns în arestul IPJ Dolj, miercuri după-amiază, fiind prinsă de oamenii legii în municipiul Piteşti. Femeia a fost condamnată în cinci cauze vizând comiterea infracţiunii de înşelăciune şi se sustrăgea de la executarea pedepselor.

Eliza Viorica Vlad

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Dolj, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş şi cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii Dolj au organizat, miercuri, o acţiune având pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii. În cadrul activităţilor desfăşurate poliţiştii craioveni au depistat-o şi au reţinut-o, în municipiul Piteşti, pe Eliza Viorica Vlad, de 62 de ani, din comuna Bucovăţ, judeţul Dolj. Femeia era dată în urmărire la nivel naţional şi internaţional, de mai bine de un an de zile, întrucât diferite instanţe judecătoreşti au condamnat-o în mai multe dosare penale şi au emis pe numele ei 5 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, sentinţele variind între 1 an şi 6 luni şi 3 ani închisoare cu executare. În plus, pe numele ei era eliberat şi un mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, pentru fapte de aceeaşi natură fiind şi condamnată, de altfel. Eliza Viorica Vlad a fost încarcerată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj.

Ultimul dosar în care a fost trimisă în judecată, în lipsă, Eliza Viorica Vlad este de anul trecut şi a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. La sfârşitul lunii iulie 2010, procurorii au trimis în judecată un lot de şase persoane, acuzate că au înşelat mai multe firme, prejudiciul depăşind, potrivit datelor din rechizitoriu, suma de 1.700.000 de lei. În dosarul respectiv s-a reţinut faptul că avocata Iuliana Didu, membră a Baroului Dâmboviţa, împreună cu Daniel Florin Fota, George Radu, Mariana Ştefu, Silviu Cătălin Rădoi şi Eliza Viorica Vlad, în perioada iunie – august 2009, folosind calităţi şi identităţi false, au înşelat patru agenţi economici din ţară de la care au închiriat diverse utilaje de construcţii, pe care ulterior le-au vândut, împărţind banii între ei, ca şi când ar fi fost proprietari.