Vrea strămutarea procesului! Fosta şefă a Tribunalului Olt, menţinută sub control judiciar

0
174

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au menţinut, miercuri, măsura controlului judiciar faţă de fosta preşedintă a Tribunalului Olt, Eugenia Carmen Marinescu, soţul ei, şi ceilalţi doi inculpaţi din dosar. Hotărârea a fost luată în procesul în care fostul magistrat este judecat pentru infracţiuni de corupţie, fiind acuzată că a primit, prin intermediari, 200.000 de euro de la membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru eliberarea acestuia. În plus, fosta judecătoare a cerut strămutarea procesului, cererea ei fiind înaintată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Eugenia Carmen Marinescu

Curtea de Apel Craiova a decis, la termenul de miercuri, 30 septembrie a.c., să-i menţină sub control judiciar pe fosta preşedintă a Tribunalului Olt, judecătoarea Eugenia Carmen Marinescu, pe soţul ei, Iuliu Severus Marinescu, dar şi pe ceilalţi doi inculpaţi din dosar, avocatul Dumitru Cismaru şi Ilie Bucă: „Menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă fata de inculpaţii Marinescu Eugenia-Carmen, Marinescu Iuliu-Severus, Bucă Ilie şi Cismaru Dumitru, dispusă prin încheierea din 26.06.2015 şi menţinută prin încheierea din 12.08.2015, pronunţate de Curtea de Apel Craiova. Amână judecarea cauzei la data de 19.10.2015, ora 10:00”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. În plus, judecătorii au hotărât să înainteze la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea de strămutare formulată de inculpata Marinescu Eugenia-Carmen.

Soţul judecătoarei şi avocatul Dumitru Cismaru au fost arestaţi preventiv pe 21 martie a.c., iar Carmen Marinescu a ajuns în arestul IPJ Dolj pe 24 martie, însă la sfârşitul lunii iunie toţi inculpaţii erau deja plasaţi sub control judiciar. Asta după ce, pe 5 mai a.c., la Curtea de Apel Craiova s-a înregistrat dosarul în care soţii Marinescu, avocatul Cismaru şi Ilie Bucă erau trimişi în judecată de procurorii DNA Craiova pentru  luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, în formă continuată, fals în declaraţii în formă continuată şi complicitate la aceste infracţiuni. Anchetatorii susţin că judecătoarea, ajutată de ceilalţi trei inculpaţi, a primit 200.000 euro ca să-l elibereze, în septembrie 2011, pe Sandu Anghel zis Bercea Mondial. La trei luni după primirea şpăgii, procurorii spun că judecătoarea şi soţul ei, Iuliu Severus Marinescu, au investit banii în trei suprafeţe de teren şi o casă (un teren în suprafaţă de 703 mp şi o construcţie de 29 m.p. pe acelaşi amplasament, situat în Băile Olăneşti, un teren situat în localitatea Corbu, judeţul Constanţa, în suprafaţă de 1250 mp, şi un teren intravilan de 600 mp situat în municipiul Slatina), două dintre aceste achiziţii nefiind menţionate în declaraţiile de avere ale magistratului.