Iliev, cu Dumnezeu înainte!

0
206

Fundaşul bulgar şi-a ales numărul 33 la Universitatea Craiova, pe motiv că „este vârsta lui Dumnezeu”

Bulgarul Valentin Iliev a fost prezentat oficial la Universitatea Craiova, unde va purta numărul 33, care are pentru el semnificaţie religioasă. „Am jucat cu numărul 4 data trecută la Craiova şi cu 14 în cariera mea, dar acum am ales numărul 33, fiindcă este vârsta lui Dumnezeu, Iisus Cristos” a precizat Iliev, care după cei doi ani petrecuţi în Liga I vorbeşte bine limba română. Fundaşul de 35 de ani are încredere că echipa îşi va îndeplini obiectivele şi este încântat de valoarea noilor săi coechipieri, precizând că ambii compatrioţi ai săi, Zlatinski şi Popov, au contribuit la întoarcerea sa  la Craiova. „Universitatea Craiova este Universitatea Craiova, un club mare, de tradiție, care nu trebuie comparat cu Ludogoreţ sau cu orice altă echipă. M-a sunat președintele, am vorbit şi cu colegii mei bulgari, care mi-au confirmat că lucrurile merg bine la club, așa că am venit cu inima deschisă. În acest moment nu sunt sută la sută din punct de vedere al pregătirii, dar avem un preparator fizic foarte bun și sunt sigur că voi ajunge repede la un potențial bun. După pauza competițională voi fi apt. Mă simt bine și îmi doresc să joc cât mai mult. Este important ca toți să dăm totul pe teren, astfel încât echipa să urce în clasament. Am văzut la antrenamente că la Universitatea sunt jucători valoroşi şi sper ca împreună să ne îndeplinim obiectivul. Am urmărit şi ultimul meci de campionat, cu Pandurii, iar stoperii Acka și Popov au arătat că sunt fotbaliști foarte buni, au avut prestaţii bune. Este bine că avem concurență, ne motivează pe toți. Cine va intra în teren și cine va sta pe tușă decide antrenorul” a spus Iliev.

Ca şi Popov, Vali Iliev a evoluat ultima dată la ŢSKA Sofia, echipa sa de suflet, care a fost retrogradată din cauza datoriilor, şi spune că a intenţionat să joace chiar şi în Liga a III-a pentru formaţia din capitala Bulgariei. „Nu m-am gândit să renunţ la fotbal, o să joc cât mai pot. Am luat în calcul să continuu la ŢSKA Sofia în Liga a III-a, dar echipa se bazează pe promovarea tinerilor de la academie, pentru că nivelul campionatului nu este unul ridicat” a declarat Iliev, care şi-l doreşte la Craiova şi pe mijlocaşul Emil Gargorov, alături de care a evoluat în Bănie în urmă cu cinci ani: „Este ca şi fratele meu şi ne vedem des, mi-aş dori să revină şi el la Craiova, dar nu decid eu acest lucru”.

Săndoi speră ca Iliev să şi marcheze

Antrenorul principal Emil Săndoi, speră ca Iliev să şi înscrie pentru Universitatea, el fiind un fundaş destul de prolific, la fel ca şi actualul său antrenor. „L-am apreciat pe Iliev de când a evoluat prima dată la Craiova şi îl felicit că a revenit.  Îmi place şi numărul pe care l-a ales, 33, fiindcă eu am jucat toată cariera cu numărul 3. Sunt convins că ne va ajuta foarte mult, este un fundaş care marchează. Este un jucător periculos în fața buturilor adverse și asta este important pentru noi. Avem mare nevoie de jucători care să înscrie, nu contrează compartimentul din care fac parte. Acum am la dispoziţie 4 fundaşi centrali de valoare: Popov, Acka, Iliev şi Kay”.

Managerul general al echipei din Bănie, Felix Grigore, a spus: „În familia Științei a venit un jucător care, prin valoarea și experiența lui, ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivul. Cunoaște Craiova foarte bine, i-a fost dor de suporterii Universității și de aceea negocierile cu el nu au fost deloc grele, din contră, au fost ușoare. A semnat un contract până la finalul sezonului, cu posibilitate de prelungire pentru încă un an“.