Măsuri preventive menținute față de hoții de la bancomate din Dolj

0
39

Judecătorii Tribunalului Dolj au menținut, ieri, măsurile preventive – arestarea preventivă și arestul la domiciliu – față de cei trei bărbați care încercau să sustragă fraudulos bani de la bancomate din Craiova. Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 60 de ani, unul din Brăila şi ceilalţi doi din municipiul Vulcan, judeţul Hunedoara, au fost prinşi în flagrant, pe 18 octombrie 2017, la un bancomat de pe Calea Bucureşti din Craiova, unde montaseră un dispozitiv artizanal, pentru a sustrage bani. Cei trei au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, iar următorul termen de judecată a fost stabilit pe 20 septembrie a.c.

Magistrații de la Tribunalul Dolj au menținut, ieri, măsurile preventive față de inculpații din dosarul furturilor de la bancomate din Craiova: „Menține măsura arestării preventive a inculpatului STĂNESCU AUREL, măsură dispusă prin încheierea nr.238 din 19.10.2017 a judecătorului de drepturi si libertăți din cadrul Tribunalului Dolj. 2. În baza art.362 alin.2 C.p.p. rap. la art.208 alin.4 C.p.p. Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul CODREANU FLORIN DANIEL, prin încheierea din data de 28.06.2018 pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr.13488/63/2017/a4, definitivă prin decizia penală nr. 303/03.07.2018 a Curţii de Apel Craiova 3. În baza art.362 alin.2 C.p.p. rap. la art.208 alin.4 C.p.p. Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul ŢALA MIHAI MOISE, prin încheierea din data de 28.06.2018 pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr.13488/63/2017/a4, definitivă prin decizia penală nr.303/03.07.2018 a Curţii de Apel Craiova. În baza art.275 alin.3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație in termen de 48 de ore de la comunicare Pronunțata în ședință publică, azi, 01.08.2018”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Prinși în flagrant pe Calea București

Reamintim că, în perioada 2 – 16 octombrie 2017, poliţiştii doljeni au fost sesizaţi de reprezentanţii mai multor unităţi bancare cu sucursale în Craiova şi Filiaşi, cu privire la faptul că persoane necunoscute, prin forţarea fantei de eliberare numerar, au încercat să sustragă sume de bani din bancomate. Astfel, potrivit IPJ Dolj, în această perioadă, 10 ATM-uri bancare au fost forţate, în toate cazurile oamenii legii întocmind dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat. A fost demarată o anchetă pentru identificarea autorilor, iar miercuri, 18 octombrie, în jurul orei 19.00, poliţiştii au reuşit să prindă în flagrant trei bărbaţi, pe Daniel Codreanu, de 21 de ani, din municipiul Brăila, judeţul Brăila, Moise Ţala, de 27 de ani, şi Aurel Stănescu, 60 de ani, ambii din municipiul Vulcan, judeţul Hunedoara, care montaseră un dispozitiv artizanal la un bancomat de pe Calea Bucureşti, în zona centrală. Cei trei au fost încătuşaţi la faţa locului, apoi duşi la sediul IPJ Dolj, audiaţi şi reţinuţi pentru 24 de ore: „Polițiștii au prins în flagrant trei bărbaţi imediat după ce au acţionat asupra unui bancomat amplasat pe Calea Bucureşti, cu un dispozitiv confecţionat artizanal, introducându-l în fanta de eliberare numerar, cu scopul de a sustrage bani, ulterior încercând să acţioneze prin aceeaşi metodă, asupra unui alt ATM, din apropiere, activitate infracţională întreruptă de intervenţia poliţiştilor. Din primele cercetări s-a stabilit că cei trei sunt şi autorii faptelor sesizate anterior”, au declarat, la momentul respectiv reprezentanţii IPJ Dolj. La sfârşitul lunii noiembrie, anul trecut, cei trei au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, dosarul a fost analizat în camera preliminară, la Tribunalul Dolj, iar instanța a dispus începerea procesului, constatând legalitatea rechizitoriului și a probelor administrate în cauză. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 20 septembrie a.c.