Razie rutieră printre transportatorii de persoane

0
125

raziaZeci de poliţişti rutieri s-au aflat pe drumurile din judeţul Dolj, ieri, în cadrul unei acţiuni preventive pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. În doar câteva ore, oamenii legii au verificat 500 de autovehicule şi au aplicat amenzi de peste 31.000 lei.

Acţiunea s-a desfăşurat la nivel naţional, poliţiştii acţionând în sistem integrat, pentru verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane şi prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Poliţiştii rutieri au urmărit verificarea modului cum sunt respectate normelor legale ce reglementează activitatea de transport public de persoane de către operatorii de transport în scopul reducerii victimizării prin accidente rutiere în care sunt implicate vehicule destinate transportului rutier public de persoane.

Astfel, în doar câteva ore, oamenii legii au verificat aproape 500 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale transportatorilor, în valoare de peste 31 000 lei.  De asemenea, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendări dreptului de a conduce, 3 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare. Acţiunea va continua, iar în atenţia poliţiştilor rutieri se vor afla conducătorii auto care calcă mai mult decât trebuie pedala de acceleraţie, încălcând regimul legal de viteză.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri l-au depistat pe Florea B., de 40 de ani, din comuna Gângiova, în timp ce conducea un microbuz, desfăşurând activităţi de transport public de persoane, pe D.J. 561-în oraşul Segarcea, iar în urma testării alcoolscopice a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Doljeanul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 1.125 lei şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol.