Intervenţii ale pompierilor militari doljeni

0
322

pompieri 1În urma inundaţiilor produse de ploile torenţiale din ultimele zile, din judeţul Caraş-Severin, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj au sărit în sprijinul colegilor, pentru înlăturarea efectelor dezastruoase ale fenomenelor meteorologice şi hidrologice.

Astfel, 26 de pompieri militari din cadrul ISU Dolj au fost delegaţi să acţioneze, din data de 28 iunie a.c., cu bărci de salvare şi motopompe, pentru sprijinirea echipajelor de intervenţie din cadrul ISU Caraş-Severin. Pompierii militari doljeni au intervenit în localităţile Şoşdea şi Borşea, pentru evacuarea localnicilor, a bunurilor materiale şi apei din gospodării. Şi în acest moment cadrele ISU Dolj continuă să acţioneze cot la cot cu colegii din Caraş, a anunţat ISU Dolj.

Incendiu puternic la Rojişte

Însă nici la nivel local ISU Dolj nu este ferit de evenimente, cadrele unităţii intervenind în ultimele 24 de ore în 30 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, o intervenţie descarcerare şi opt intervenţii pentru stingerea unor incendii. Din cele opt incendii, cinci au fost la vegetaţie uscată, iar trei la locuinţe particulare. Cel mai grav eveniment s-a produs ieri-dimineaţă, în jurul orei 3.00, în satul Tâmbureşti, comuna Rojişte, unde casa unui localnic a luat foc. Trei autospeciale de la Detaşamentul 2 Pompieri Craiova au fost trimise la faţa locului, pompierii militari constatând că incendiul se manifesta la casa de locuit şi anexele învecinate.pompieri

După câteva ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat, lăsând în urmă însemnate pagube materiale. Au ars acoperişul casei, confecţionat din lemn cu învelitoare din ţiglă, două anexe gospodăreşti (adăposturi animale), dar şi circa 12 tone de furaje. Din primele cercetări ale specialiştilor ISU Dolj a rezultat drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit.